Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Peking, Oorlog in de diplomatenwijk

Webwinkel

 • Boeken

  Boeken over de collectie van het Nationaal Archief

  Boeken Nationaal Archief
  Boeken
 • Default

  Peking, Oorlog in de diplomatenwijk

  Deze ‘graphic novel’ vertelt het opmerkelijke verhaal gebaseerd op een intrigerende episode uit onze diplomatieke geschiedenis. Ook de vorm is uniek: een getekende strip met daarin geïntegreerd foto’s en documenten uit het Nationaal Archief.   

  Peking 1917, de Eerste Wereldoorlog loopt op zijn einde. In de westerse diplomatenwijk –  een mondaine ‘staat’ in de Chinese hoofdstad – lopen de spanningen op. Tot grote ergernis van de geallieerden maakt het neutrale Nederland serieus werk van zijn extra taak als belangenbehartiger van hun vijanden Duitsland en Oostenrijk-Hongarije.

  De situatie verslechtert nog als de excentrieke Chinese generaal Zhang Xun bij de Nederlanders asiel krijgt na zijn mislukte coup tot herstel van het oude keizerrijk. Gezant Frans Beelaerts van Blokland en commandant Haro baron Van Hemert tot Dingshof moeten alles op alles zetten om te voorkomen dat het lont in het kruitvat gaat. Dat kan echter niet voorkomen dat zij te kampen krijgen met de nodige tegenslag…

   

  Peking, Oorlog in de diplomatenwijkis een samenwerking tussen het Nationaal Archief en Uitgeverij XTRA. De graphic novel verschijnt ter gelegenheid van de tentoonstelling Het Geheugenpaleis-met je hoofd in de archieven in het Nationaal Archief (nog tot 29 juni 2014), tevens het herdenkingsjaar van het begin van de Eerste Wereldoorlog.

   

  Illustraties: Fred de Heij

  Vormgeving: Ger van Wulften

  Case study: Josse Pietersma

  Scenario: Peter Mennen

  Initiatief en bronnen: Het Nationaal Archief

  Uitgever: XTRA

  Genre: graphic novel

  Uitvoering: 64 pagina’s (hardcover, full colour)

  ISBN: 978-94-90759-59-9  

  Verschijningsdatum: 27 februari 2014

   

  € 14,95
Peking, Oorlog in de diplomatenwijk

Acties

Winkelwagen

Bekijk inhoud

Populaire producten

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in