Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Radio 2

Top 2000 Verhalenarchief groot succes


Door de rijke oogst aan inzendingen is het doel van de door Radio 2 en het Nationaal Archief georganiseerde verhalenwedstrijd meer dan bereikt. In het radioprogramma Goudmijn van zaterdag 13 januari werden maar liefst 605 verhalen uit het Top 2000 Verhalenarchief officieel aan het Nationaal Archief overgedragen. De tien beste ingezonden verhalen werden in het programma voorgelezen.

Top 2000 Verhalenarchief


Radio 2 en het Nationaal Archief werken dit jaar samen aan het Top 2000 Verhalenarchief. Inmiddels zijn er ruim 250 verhalen ingezonden. Op eerste kerstdag presenteert Radio 2 een bloemlezing uit de reeds ingezonden verhalen voor de Top 2000 Verhalenwedstrijd. Bekende Nederlanders waaronder Henk van Ulsen, Willeke van Ammelrooy, Peter Tuinman en Isa Hoes lezen een aantal verhalen voor.

Nationaal Archief gaat samenwerking aan met Radio 2


Het Nationaal Archief werkt dit jaar samen met Radio 2 om het collectief muzikaal geheugen van Nederland voor de eeuwigheid vast te leggen. Popmuziek maakt bij mensen persoonlijke herinneringen los maar roept ook vaak een tijdsbeeld op.

Top 2000 Verhalenarchief


Voeg uw verhaal toe aan het Top 2000 Verhalenarchief.

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in