Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Captains of History

Captains of History

Captains of History

De ‘Captains of History’ is een selecte groep toonaangevende Nederlandse bedrijven. Ondernemers die naast hun bedrijfsbelang ook oog hebben voor de historische rol die hun bedrijf in de Nederlandse geschiedenis heeft gespeeld. Daarom zetten zij zich in en verbinden zij zich aan het Nationaal Archief. Met hun bijdrage kan het Nationaal Archief tentoonstellingen, educatieve programma’s en publieksevenementen organiseren. Hierdoor kan er een grotere groep Nederlanders in contact komen met hun geschiedenis en zo het hedendaagse beter begrijpen. Want wie zijn geschiedenis kent heeft de toekomst.

Acomo

Acomo (Amsterdam Commodities N.V.) is een wereldwijd toonaangevend handelshuis waarvan de activiteiten diep geworteld zijn in de Nederlandse geschiedenis. 

FrieslandCampina

Friesland Campina

FrieslandCampina heeft met Captain Acomo een internationale handelsgeest gemeen, zoals we die kennen uit onze geschiedenis.

Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een van de bekendste verzekeringsmerken van Nederland met een geschiedenis die meer dan 170 jaar teruggaat. 

Hema

HEMA opent op 4 november 1926 de deuren van haar eerste winkel en is sindsdien niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld.

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in