Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Suriname

Overdracht Archieven aan Suriname: Bestanden niet (meer) beschikbaar


In verband met de overdracht van archieven aan Suriname zijn in de komende periode de onderstaande archieven niet (meer) beschikbaar voor onderzoek:

Overdracht van archief aan Suriname


Donderdag 15 oktober formaliseren minister Plasterk, staatssecretaris Timmermans (Europese Zaken) en de Surinaamse minister van Binnenlandse Zaken M. Hassankhan een plan van aanpak voor de overdracht van 800 meter Surinaams-Nederlandse historie.

Diploma-uitreiking in Suriname


Het Gemeenschappelijk Cultureel Erfgoed (GCE) is één van de prioriteiten van de Nederlandse overheid in het kader van internationaal cultuurbeleid. Onder GCE wordt verstaan al het materieel en immaterieel erfgoed dat Nederland deelt met de landen waarmee Nederland een historische band heeft via voornamelijk de VOC en WIC en/of de koloniale periode.

Nieuw Nationaal Archief Magazine


‘Een belaste relatie’

Op 25 november is het 30 jaar geleden dat Suriname onafhankelijk werd. Dat het nog niet zo eenvoudig is los te komen van oude gevoelens en een nieuwe relatie op te bouwen, blijkt uit het feit dat Nederland en Suriname elkaar jarenlang in een houdgreep hielden.

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in