Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Win een portret in het Nationaal Archief


Den Haag

Kom paasblikken zoeken met Pasen! 

Op maandag 6 april 2015 - Tweede Paasdag - nodigt het Nationaal Archief iedereen uit om paasblikken te zoeken. Rondom het Nationaal Archief in Den Haag zijn 100 paasblikken verstopt. In alle exemplaren zit een leuke verrassing. Slechts één winnaar gaat er vandoor met de hoofdprijs: een portret gemaakt door fotografe Anne Reitsma.

Eieren zoeken, blikken vinden

Jong en oud is welkom op het plein voor het Nationaal Archief (vlak naast het Centraal Station in Den Haag) op maandag 6 april (Tweede Paasdag). In plaats van eieren heeft het Nationaal Archief Blikvangers Blikken in de omgeving van het gebouw verstopt. Vanaf 11 uur ’s ochtends mag iedereen zoeken. De gelukkige speurneuzen maken kans op een mooie prijs.

Winnen!

In ieder blikje zit een aardigheidje, variërend van een gratis entreebewijs voor de tentoonstelling Blikvangers tot een waardebon voor een iPhone-hoesje met Piet, de jongen uit de campagne. Wie zijn blikje inlevert aan de balie van het Nationaal Archief dingt mee naar de hoofdprijs: een (groeps)portret, gemaakt door fotografe Anne Reitsma. De tweede en derde prijs bestaan uit een mooi ingelijste historische foto uit de collectie van het Nationaal Archief.

De unieke fotoshoot wordt eenmalig aangeboden door het Nationaal Archief in het kader van de tentoonstelling Blikvangers, de grootste fotocollectie van Nederland. In deze tentoonstelling is een deel van de 15 miljoen foto’s uit het Nationaal Archief te zien. Originele (vintage) afdrukken laten Nederland en de wereld zien door de ogen van bekende en minder bekende fotografen.
www.gahetna.nl/blikvangers

Meer over Anne Reitsma

Anne Reitsma is professioneel fotograaf sinds begin 2009. Afgelopen jaar fotografeerde ze o.a. tijdens het ABN AMRO Tennistournament en ze volgt cabaretier Jochem Myjer sinds 2013, om van zijn leven op en naast het podium een doorlopende reportage te maken.

www.annereitsma.nl

Hoe en wat?

De tentoonstelling Blikvangers is met Pasen geopend, van 11 tot 17 uur. Wie uit zijn blikje een entreebewijs haalt kan meteen de tentoonstelling bezoeken. De details van de winactie op Tweede Paasdag (maandag 6 april) zijn als volgt:

Locatie: rondom het Nationaal Archief, Prins Willem-Alexanderhof 20
Start: maandag 6 april om 11 uur
Einde: maandag 6 april om 16 uur
Deelname: gratis

Bij inlevering van het blik aan de balie van het Nationaal Archief laten deelnemers hun naam en gegevens achter en ontvangen zij een uniek winnummer. De volgende dag worden zij per e-mail op de hoogte gesteld van de uitslag.

Lees de spelregels voor het paasblikken zoeken op 6 april

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in