Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Activiteiten vrienden

Vrienden profiteren van exclusieve activiteiten en aanbiedingen. Naast de uitnodiging voor de jaarlijkse Vriendendag hebben de vrienden een speciaal programma bij de opening van nieuwe tentoonstellingen, lezingen en rondleidingen.

foto_2_1.png

Zaterdag 23 januari 2016 - Bezoek aan tentoonstelling Het Verloren Koninkrijk, Willem I en België in het stadsmuseum STAM in Gent, België. Met de bus aangekomen in Gent stond eerst een heerlijke biologische lunch klaar in het KASKCafé. Aansluitend kregen de vrienden een introductie op de tentoonstelling door conservator Maria de Waele en volgde een rondleiding.  

Het Mauritshuis, (foto Flickr/Roman Boed CC-BY)

27 november 2014 - Bezoek aan het vernieuwde Mauritshuis. De vrienden bezochten de speciale tentoonstelling over Het Gebouw, met bruiklenen uit het Nationaal Archief, en beluisterden een lezing van hoofdconservator drs. Quentin Buvelot. (foto Flickr/Roman Boed CC-BY)

De Kabouterpartij van Roel van Duijn vergadert in het BBK aktiecentrum in Amsterdam, 1970. Foto Anefo/Rob Mieremet

11 juni 2014 - Op de Vriendendag stonden de jaren 60 van de vorige eeuw centraal. Aanleiding voor het onderwerp was het verschijnen van Het Grote Jaren 60 boek, geschreven door René Kok, Erik Somers en Paul Brood. De auteurs namen de toeschouwers aan de hand van de beelden uit die jaren mee terug in de tijd. Roel van Duijn, oprichter van de Provobeweging in 1965 en later de Kabouterbeweging in 1970, gaf daarbij (gevraagd en ongevraagd) zijn commentaar en haalde persoonlijke herinneringen op.

11 oktober 2013 - Een sneak preview van het vernieuwde publiekscentrum en de tentoonstelling Het Geheugenpaleis – met je hoofd in de archieven van het Nationaal Archief. De vrienden werden ontvangen door toenmalig directeur Martin Berendse onder het genot van een hapje en een drankje. 

28 februari 2013 - Bezoek aan de tentoonstelling Indianen, Kunst en cultuur tussen mythe en realiteit in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Vrienden kregen een rondleiding van Marlies Kleiterp en Birgit Boelens waar o.a. de Schaghen-brief uit 1626 te zien was, een van de topstukken van het Nationaal Archief. 

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in