Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Nationaal Archief

Wij zijn het Nationaal Archief. Bij ons vind je antwoorden op vragen over jouw leven, onze geschiedenis en onze samenleving. Hier ontdek je hoe het recente en verre verleden ons dagelijks leven beïnvloeden.

We helpen je aan nieuwe inzichten door oude verhalen springlevend te houden. Door je altijd en overal toegang te geven tot ons nationaal geheugen. Omdat we vinden dat iedereen op mag zoeken wat er in ons land is gebeurd of gezegd. Compleet en transparant. Daarom inspireren en stimuleren we overheden hun data slim te verzamelen en duurzaam te beheren. Zetten we specialistische kennis en inventieve technologie in om alle data toekomstbestendig en integraal op te nemen in het Nationaal Archief. Niet alleen vandaag, maar ook morgen en tot in de verre toekomst.

Op deze website vind je informatie over het zoeken in de archieven. Kijk voor onze tentoonstelling, activiteiten en voor de (wettelijke) taken, verantwoordelijkheden en (kennis)functie van het Nationaal Archief op www.nationaalarchief.nl

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in