Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

gahetna.nl

Het Nationaal Archief presenteert op gahetna.nl zijn rijke collectie. De collectie bestaat uit 125 km documenten, 15 miljoen foto’s en bijna 300.000 historische kaarten en tekeningen. Van cruciale overheidsdocumentatie tot persoonlijke correspondentie van invloedrijke personen en gewone Nederlanders; Doorzoek en bekijk de collectie op deze website of lees er alles over in het digitale NA Magazine. Wilt u op de hoogte blijven? Meldt u dan aan voor de nieuwsbrief.

Waar bevindt zich het document dat als basis dient van onze democratie? Waar ligt het aankoopbewijs van Manhattan dat in 1609 is verruild voor goederen ter waarde van een luttele 60 gulden? Waar kunt u de abdicatieakte van Koningin Beatrix bekijken? Of de rol van uw voorouders in de Tweede Wereldoorlog achterhalen? Kom naar het Nationaal Archief!

Op onze website krijgt u op interactieve wijze inzage in het archief. De mooiste stukken van het Nationaal Archief worden uitgelicht en gepresenteerd. De archieven bieden een schat aan informatie, maar dat zijn vaak fragmenten zonder context. De site verrijkt de collectie met verhalen en beelden. Beelden die in samenwerking met Spaarnestad Photo online toegankelijk zijn.

Bezoek ook ons publiekscentrum voor tentoonstellingen, rondleidingen en workshops

Op deze website vind u informatie over het zoeken in de archieven en informatie over onze culturele activiteiten. Voor de (wettelijke) taken, verantwoordelijkheden en (kennis)functie van het Nationaal Archief gaat u naar de website www.nationaalarchief.nl

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in