Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Onderwijs

NA Onderwijs

Schoolgroep bekijkt introductiefilm

Boek een bezoek

Boek een bezoek

Schoolgroepen zijn welkom in het Nationaal Archief van maandag t/m vrijdag van 9 - 17 uur. Graag minimaal twee weken voor het bezoek reserveren door een webformulier in te vullen.

Schatgraven in de VOC-archieven (PO)

Schatgraven in de V.O.C. archieven

24 uur met Willem: 28 augustus 2015 t/m 17 juli 2016

24 uur met Willem van 28 augustus 2015 tot en met 17 juni 2016

Kom met uw leerlingen op audiëntie bij koning Willem l. De geschiedenis komt tot leven in de nieuwe tentoonstelling 24 uur met Willem, koning van Nederland en België.

Daar bestuderen zij de originele versies van de grondwet. Wat betekende de grondwet voor de macht van de koning en voor zijn onderdanen? Nederlanders en Belgen waren korte tijd samen inwoners van het koninkrijk der Nederlanden. De koning deed er alles aan om dit zo te houden, maar dit bleek geen succes. Hoe kwam dat? Het antwoord en meer, krijgt u in de tentoonstelling 24 uur met Willem.

Naar de onderwijs tentoonstellingspagina

Naar de algemene tentoonstellingspagina

Basisonderwijs

Basisschool leerlingen op bezoek

Voor groep 6 t/m 8. Tal van bronnen voor spreekbeurten en werkstukken. Lesmateriaal en speciale rondleidingen.

Voortgezet onderwijs

Scholieren tijdens een rondleiding

Schoolprogramma's voor VMBO, HAVO en VWO. Verrassend lesmateriaal. Bronnen in de beeldbank en de tijdbalk voor werkstukken.

Route en bereikbaarheid

Kaart van de omgeving Nationaal Archief

Het Nationaal Archief ligt naast het station Den Haag Centraal. Wij adviseren u om met het openbaar vervoer te komen. Komt u met de trein, bus, tram of randstadrail, stapt u dan uit bij de halte station Den Haag Centraal. U kunt de zijuitgang nemen naar het Anna van Buerenplein. Het Nationaal Archief ligt aan uw rechterhand.

Touringcars kunnen parkeren bij het Centraal Station Den Haag.

Via schooltoer.nl kunnen scholen goedkope OV- kaarten bestellen.

Contactgegevens

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw groep, heeft u specifieke wensen of wilt u zelf eens komen kijken? Neem contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden: educatie@nationaalarchief.nl

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in