Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Waarom vind ik mijn familie niet in de database met Australische emigranten? Ik weet dat ze naar Australië zijn geëmigreerd.

Door een technische storing is aanmaken van een gebruikersprofiel en het reserveren van archiefstukken op dit moment niet mogelijk. Er wordt gewerkt aan een oplossing. In de studiezaal van het Nationaal Archief kunt u reserveren aan de balie. Onze excuses voor het ongemak.

De database van Australische emigranten is gebaseerd op de papieren collectie emigratiekaarten Australië van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hierin komen niet alle emigranten voor. Een kaart werd alleen opgemaakt als de familie in contact stond met het Nederlands consulaat in Australië. Bovendien werden de kaarten opgemaakt op naam van het gezinshoofd. De namen van meegeëmigreerde echtgenoten en kinderen zijn op zijn kaart bijgeschreven.

Het Nationaal Archief voegt geen familienamen toe aan de database. Ook worden de gegevens niet veranderd of aangepast. De database is een afspiegeling van de afgesloten, papieren, collectie en moet dat ook blijven.

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in