gahetNA in the National Archives

Oranjehotel: Dodenboeken, Volledige naam: Gijsbert François Cornelis van den Ende

All results...

Volledige naam Gijsbert François Cornelis van den Ende

Geboorteplaats Middelburg

Geboortedatum 05-01-1910

Overlijdensplaats Neuengamme

Overlijdensdatum 14-01-1945

Erelijst V937

Categorie 3

Afbeelding http://www.gahetna.nl/collectie/archief/inventaris/gahetnascan/eadid/2.19.136/inventarisnr/2/scan-index/33

Comments by visitors

De vader van Gijsbrecht heette Marinus Cornelis en was accountant te Middelburg. Van Gijsbrecht ben ik te weten gekomen dat hij een opleiding heeft genoten tot Meester in de Rechten. Hij was Advocaat en Procureur te Rotterdam. Tot 1942 was hij Rijksverkeersinspecteur voor Overijssel en woonde hij te Hattem. Op 9 juni van dat jaar werd hij door de Duitse bezetters in Winterswijk opgepakt op verdenking van spionage. Tijdens zijn verblijf in het Oranjehotel te Scheveningen werd hij gemarteld. Tot 11 oktober 1944 verbleef hij in Kamp Amersfoort en in 1945 is hij omgekomen in concentratiekamp Neuemgamme (nabij Hamburg) (kampnummer 56466). Postuum is hem het verzetsherdenkingskruis uitgereikt. Zijn vrouw, Wilhelmina Snethlage, was ten tijde van zijn arrestatie zwanger van een zoon. Na de oorlog is zij medicijnen gaan studeren en heeft tot haar pensionering als instellingsarts gewerkt bij een inrichting in Bakkum bij Castricum. Zij overleed in 2001, 83 jaar oud en al 56 jaar weduwe.

Ik zoek contact met A. van den Ende over zijn artikel dd. 12-7-2014 over de verzetsstrijder Gijsbrecht van den Ende uit Hattem!

Mvg

Edwin van der Wolf, Hattem
mob: 06-53511983

Geachte heer van der Wolf,

Uw gegevens zijn doorgestuurd aan A. van den Ende.

Met vriendelijke groet,

Het Nationaal Archief

www.gahetna.nl is a website of the National Archives of The Netherlands in cooperation with the Society for the National Archives and Spaarnestad Photo.
Advanced
Search in collections
Search in: