Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Defensie: Collectie Binnenlandse Strijdkrachten - Zoeken: concentratiekamp

Zoeken

Velden doorzoeken
Index op stukken betreffende de organisatie, het personeel, het materiaal en de taakuitvoering van de Binnenlandse Strijdkrachten download index (ZIP, 582.2 KB)
6 resultaten gevonden
Zoekresultaten: 6 gevonden
TrefwoordBeschrijving
DiversenRapport van concentratiekamp Sachsenhausen bij Oranienburg met kaart, samengesteld door de ritmeester Bisschof van Heemskerk, 21 augustus 1945.
DiversenEnige indrukken over het concentratiekamp Vught, geschreven door mr. F.J. Krop voor het Rotterdams Nieuwsblad, 2 december 1949.
ExecutiesAvontuurlijke ontsnapping uit het concentratiekamp te Vught, krantenartikel, juli 1948.
IllustratiesFoto’s van J. Crasborn te Heerlen, betreffende requimmis voor gesneuvelde stoottroeper, vrijgekomen politieke gevangenen uit het beruchte concentratiekamp te Westerbork begroeten de Prins, eerste bezoek van Crasborn aan commandant Limburg (Stafkwartier), met Van Kooten, Meulenkamp (verplegingsofficier), Crasborn, Driessen (b.c.), schuilplaats, brief van gevangenen aan onder andere Jetty Hermse, z.d.
Limburg (Gewest XIX)Foto’s van J. Crasborn te Heerlen, betreffende requimmis voor gesneuvelde stoottroeper, vrijgekomen politieke gevangenen uit het beruchte concentratiekamp te Westerbork begroeten de Prins, eerste bezoek van Crasborn aan commandant Limburg (stafkwartier), met Van Kooten, Meulenkamp (verplegingsofficier), Crasborn, Driessen (b.c.), schuilplaats, brief van gevangenen aan onder andere Jetty Hermse, z.d.
Overvallen en krakenKrantenartikel, avontuurlijke ontsnapping uit het concentratiekamp te Vught, 3 juli 1948.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in