Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Gebruik

In deze index zijn de registraties van ondertrouw van de gereformeerde gemeente te Suriname over de periode 1747-1766 opgenomen.

Welke gegevens vind ik in deze index?

In deze index zijn de namen opgenomen van de leden van de gereformeerde gemeente in Suriname die in de periode 1747-1766 in ondertrouw zijn gegaan. U vindt in de index de achternaam en voorletters van deze personen en of het een man of een vrouw betreft. Daarnaast vindt u een zogenaamd Beeldbankid en een bronverwijzing. De Beeldbankid brengt u onmiddelijk naar de scan van de inschrijving van de ondertrouw. De bronverwijzing geeft aan uit welk archiefstuk de inschrijving afkomstig is en op welk folionummer deze te vinden is. Alle inschrijvingen zijn afkomstig uit inventarisnummer 1 van het archief Doop-, Trouw- en Begraafboeken van Suriname, archiefinventaris 1.05.11.16.

Hoe kan ik zoeken in deze index?

Bij eenvoudig zoeken kunt u zoeken op de achternaam van de persoon die u zoekt. Daarbij kunt u, indien gewenst, de periode beperken. U krijgt dan alleen inschrijvingen uit de door u opgegeven periode.

Bij uitgebreid zoeken kunt u ook de initialen van de gezochte persoon invullen, eventuele tussenvoegsels en het geslacht. Daarnaast kunt u ook op Beeldbankid zoeken. Wanneer u de Beeldbankid weet van de scan die u zoekt, kunt u deze direct invullen.

Wat doe ik als ik de juiste persoon heb gevonden?

Wanneer uw zoekopdracht een treffer heeft opgeleverd, kunt u klikken op de Beeldbankid. U krijgt dan meteen een scan van de inschrijving van ondertrouw van deze persoon te zien.

Waarom heb ik de juiste persoon niet gevonden?

Deze index bevat alleen de registraties van ondertrouw van leden van de gereformeerde gemeente over de periode 1747-1766. Wanneer u op zoekt bent naar iemand die later in ondertrouw is gegaan of die lid was van een andere geloofsgemeenschap, zult u deze persoon niet vinden in deze index. In het archief van de Doop-, Trouw- en Begraafboeken van Suriname bevinden zich wel registers over andere periodes en van andere geloofsgemeenschappen. Deze bevinden zich in de inventarisnummers 2 tot en met zes. Deze inventarisnummers zijn niet digitaal te raadplegen, maar alleen op microfilm in de studiezaal van het Nationaal Archief.

Weet u zeker dat de door u gezochte persoon zich in deze index moet bevinden, maar heeft uw zoektopdracht geen treffers opgeleverd? Probeer spellingsvarianten van de naam in te vullen. Wellicht werd de naam ooit anders geschreven of is er een spelfout gemaakt.

U kunt de naam van de persoon die u zoekt, ook invullen als zoekterm in de index met alle inschrijvingen uit de DTB-boeken van de gereformeerde kerk in Suriname. U vindt de index Koloniaal Suriname: gereformeerden hier.

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in