Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Gebruik

Deze index verwijst naar de serie dagverhalen over de periode 1796-1798 uit het archief van de Wetgevende Collges 2.01.01.01. Deze dagverhalen bevatten de verslagen van de vergaderingen van de Eerste en Tweede Nationale Vergadering en van de Constituerende Vergadering gehouden in de periode 1 maart 1796 tot en met 4 mei 1798. De dagverhalen zijn in delen ingebonden en bevinden zich in de inventarisnummers 700-708.

Betekenis van de nummers in de index

In de index vindt u het nummer van de archiefinventaris en het inventarisnummer. Deze nummers geven aan in welk archief de stukken zich bevinden en in welk inventarisnummer. De datum van de vergadering helpt u binnen het inventarisnummer het juiste Dagverhaal te vinden. 

Hoe kan ik zoeken in de index?

U kunt in deze index zowel eenvoudig als uitgebreid zoeken. Bij eenvoudig zoeken geeft u een zoekterm op in het zoekveld en klikt op Zoeken. In het onderstaande veld verschijnen de resultaten. Bij eenvoudig zoeken kunt u ook de periode waarbinnen u zoekt, beperken.

Bij uitgebreid zoeken kunt u uw zoektermen invullen in gespecificeerde velden. U kunt dan bijvoorbeeld zoeken op hoofdterm, andere termen, of op een specifieke datum. Hoe meer velden u invult, hoe kleiner het aantal zoekresultaten. Wanneer uw zoektocht niets oplevert, kunt u beter eerst eenvoudig zoeken op een term. Wanneer dat te veel treffers oplevert, kunt u gaan specificeren. 

Wat doe ik als ik het juiste dagverhaal heb gevonden?

Heeft u gevonden wat u zocht? Dan klikt u op de treffer in het resultatenveld. Op de volgende pagina vindt u de bronverwijzing. Door hierop te klikken komt u terecht bij het juiste inventarisnummer in de archiefinventaris. Hier kunt u het stuk reserveren voor inzage op de studiezaal. Vergeet niet de datum van het Dagverhaal voor uzelf op te schrijven. Hiermee kunt u in het inventarisnummer snel het juiste Dagverhaal vinden.

Wanneer u liever een scan bestelt, klikt u in plaats van Reserveren op de knop In Winkelwagen. Bij het afrekenen kiest u voor een bestelling op maat. In het opmerkingenveld geeft u de datum van het Dagverhaal op. De medewerkers van het Nationaal Archief gaan nu voor u op zoek naar het juiste Dagverhaal. U ontvangt een offerte voor het aantal te scannen pagina's. 

Waarom heb ik niet gevonden wat ik zocht?

Deze index is gemaakt op de serie dagverhalen van de Eerste en Tweede Nationale Vergadering en van de Constituerende Vergadering over de periode 1 maart 1796-4 mei 1798. Weet u zeker dat het onderwerp dat u zoekt in deze periode in de vergaderingen is behandelt? Probeer dan eens minder zoektermen in te vullen. Wellicht levert dit meer resultaten op.

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in