Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Gebruik

Deze index verwijst naar het Journaal van kerkegerechtigheid wegens begraven uit het Oud-Archief van de Burgerlijk Stand van Curaçao. Dit journaal is te vinden in het Archief van Curaçao, Bonaire en Aruba 1707-1828, archiefinventaris 1.05.12.01, in inventarisnummer 1487. Dit specifieke journaal beslaat alleen de periode 1792-1831, al zijn er oudere inschrijvingen te vinden. In de index zijn alleen de inschrijvingen tot en met 1806 opgenomen.

Wat vind ik in deze index?

In deze index vindt u de volgende gegevens.

  • Voornaam van de overledene
  • Achternaam van de overledene
  • Bijzonderheden
  • Bronverwijzing

Hoe kan ik zoeken in deze index?

U kunt in deze index eenvoudig zoeken door de naam van de gezochte persoon in het eerste zoekveld in te vullen. Daarbij kunt u de periode op sterfdatum beperken. U kunt er ook voor kiezen uitgebreid te zoeken. Dan kunt u de volledige naam invullen in de daarvoor bestemde zoekvelden, of de volledige overlijdensdatum.

Wanneer u de velden heeft ingevuld, klikt u op de knop Zoeken. In het het onderstaande veld verschijnen de zoekresultaten.

Wat doe ik als ik de juiste persoon heb gevonden?

Heeft u de juiste persoon gevonden? Klik dan op de gevonden treffer. In het volgende scherm ziet u nogmaals de volledige naam van de overledene, zijn of haar geboortedatum en bij Bijzonderheden worden vaak echtgenoten of andere familieleden genoemd. In het Journaal zelf vindt u geen aanvullende informatie. Alles wat in het boek staat, is in deze index opgenomen.

Let op: het Journaal van kerkegerechtigheid wegens begraven is niet ter inzage! Helaas verkeert het Journaal in een zo slechte materiële staat dat het niet meer ter inzage kan worden gegeven. Ook digitaal is het niet beschikbaar.

Waarom heb ik de juiste persoon niet gevonden?

Het Journaal van kerkegerechtigheid bestaat uit drie delen. Wellicht komt de door u gezochte persoon voor in één van de eerste twee delen die de periode 1769-1789 beslaan. Deze bevinden zich in de inventarisnummer 1485 en 1486. Wanneer de inschrijving van ná 1906 is, is deze niet in deze index opgenomen. Hiervoor kunt u het inventarisnummer op microfilm raadplegen op de studiezaal.

Het Journaal betreft alleen begraafgelden op Curaçao. Van Bonaire en Aruba zijn dergelijke journaals niet bewaard gebleven. 

Wanneer u met meerdere zoekvelden heeft gezocht, kunt u proberen eens alleen de achternaam in te vullen. Wellicht geeft dit meer resultaat. Probeert u ook altijd spellingsvarianten.

Nog steeds niets gevonden? Stel dan u vraag via de onderstaande contactknop.

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in