Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Hof van Holland: Decreten - Zoeken: wilhelmina

Zoeken

Velden doorzoeken
Hof van Holland: Decreten download index (ZIP, 1.77 MB)
9 resultaten gevonden
Zoekresultaten: 9 gevonden
Datum decreetNamen eigenarenNamen kopersOnroerend- en roerend goed
1673-03-24Willem van Alphen, Secretaris van dit Hof, Gestelde Voocht over over de kinderen van wijlen Margarieta van Assendelft, in haar leven Vrouwe van Cralingen, mitsgaders Mr. Cornelis van Rijsoort, advocaat voor dit Hof, als last en procuratie hebbende van Frans Willem Ingenieulandt gehuwd met Johanna Wilhelmina du Faget, mede nagelaten dochter van de voorschreven Vrouwe van Cralingen.Anthonij van Aeckeren, Brouwer in "den Aecker" binnen de stad Rotterdam sinds (09-01-1766)In de heerlijkheid van Kralingen, in de Voorpolder: 1). 6 mergen, 81 hond, 2). 4 mergen, 9 roeden.
1673-03-24Willem van Alphen, Secretaris van dit Hof, Gestelde Voocht over over de kinderen van wijlen Margarieta van Assendelft, in haar leven Vrouwe van Cralingen, mitsgaders Mr. Cornelis van Rijsoort, advocaat voor dit Hof, als last en procuratie hebbende van Frans Willem Ingenieulandt gehuwd met Johanna Wilhelmina du Faget, mede nagelaten dochter van de voorschreven Vrouwe van Cralingen.Arij Janssn Leeuwen, en Jan Laurissn Knecht.In de heerlijkheid van Kralingen, in de Voorpolder: 5 mergen, 219 roeden, was vroeger verhuurd aan Molenaer, Theunis Jacobs.
1673-03-24Willem van Alphen, Secretaris van dit Hof, Gestelde Voocht over over de kinderen van wijlen Margarieta van Assendelft, in haar leven Vrouwe van Cralingen, mitsgaders Mr. Cornelis van Rijsoort, advocaat voor dit Hof, als last en procuratie hebbende van Frans Willem Ingenieulandt gehuwd met Johanna Wilhelmina du Faget, mede nagelaten dochter van de voorschreven Vrouwe van Cralingen.Emmerick van Wercken.In de heerlijkheid van Kralingen, in de Voorpolder: 2 mergen, 386 roeden, was vroeger verhuurd aan Aeckeren, Anthonij van, Brouwer in de Aecker te Rotterdam
1673-03-24Willem van Alphen, Secretaris van dit Hof, Gestelde Voocht over over de kinderen van wijlen Margarieta van Assendelft, in haar leven Vrouwe van Cralingen, mitsgaders Mr. Cornelis van Rijsoort, advocaat voor dit Hof, als last en procuratie hebbende van Frans Willem Ingenieulandt gehuwd met Johanna Wilhelmina du Faget, mede nagelaten dochter van de voorschreven Vrouwe van Cralingen.Pieter Ariens Schouten, en Arien Janssen PiswerffIn de heerlijkheid van Kralingen, in de Voorpolder; 2 mergen, 92 roeden, was vroeger verhuurd aan Egbert Gerritsen Herbst
1673-03-24Willem van Alphen, Secretaris van dit Hof, Gestelde Voocht over over de kinderen van wijlen Margarieta van Assendelft, in haar leven Vrouwe van Cralingen, mitsgaders Mr. Cornelis van Rijsoort, advocaat voor dit Hof, als last en procuratie hebbende van Frans Willem Ingenieulandt gehuwd met Johanna Wilhelmina du Faget, mede nagelaten dochter van de voorschreven Vrouwe van Cralingen.Eewout, Blanckert.In de Heerlijkheid van Kralingen, in de Voorpolder: 1). 5 mergen, 423 roeden, was vroeger verhuurd aan Cornelis Dircxsz Kater. 2). 4 mergen 70 roeden, vroeger verhuurd aan Bruijn Claessen.
1673-03-24Willem van Alphen, Secretaris van dit Hof, Gestelde Voocht over over de kinderen van wijlen Margarieta van Assendelft, in haar leven Vrouwe van Cralingen, mitsgaders Mr. Cornelis van Rijsoort, advocaat voor dit Hof, als last en procuratie hebbende van Frans Willem Ingenieulandt gehuwd met Johanna Wilhelmina du Faget, mede nagelaten dochter van de voorschreven Vrouwe van Cralingen.Thomas Puut, Schepen van de Stad RotterdamIn de heerlijkheid van Kralingen, in de Voorpolder: woning, 12 mergen, 477 roeden land; NB de woning was/is eigendom van de gebruikster wijlen Marietgen Pieters Piswerff, lest Weduwe van wijlen Jacob van Schaeckenbosch, en wordt apart getaxeerd en betaald
1673-03-24Willem van Alphen, Secretaris van dit Hof, Gestelde Voocht over over de kinderen van wijlen Margarieta van Assendelft, in haar leven Vrouwe van Cralingen, mitsgaders Mr. Cornelis van Rijsoort, advocaat voor dit Hof, als last en procuratie hebbende van Frans Willem Ingenieulandt gehuwd met Johanna Wilhelmina du Faget, mede nagelaten dochter van de voorschreven Vrouwe van Cralingen.Leendert Janssen Timmers.In de heerlijkheid van Kralingen, in de Voorpolder: Woning, 5 mergen 512 roeden land, NB de woning was/is in gebruik door Egbert Gerritssn Herbst.
1673-03-24Willem van Alphen, Secretaris van dit Hof, Gestelde Voocht over over de kinderen van wijlen Margarieta van Assendelft, in haar leven Vrouwe van Cralingen, mitsgaders Mr. Cornelis van Rijsoort, advocaat voor dit Hof, als last en procuratie hebbende van Frans Willem Ingenieulandt gehuwd met Johanna Wilhelmina du Faget, mede nagelaten dochter van de voorschreven Vrouwe van Cralingen.Pieter Arentse Baes.In de heerlijkheid Kralingen, in de Voorpolder: woning, 40 mergen 321 roeden land, NB alles was gepacht door de koper Pieter Arentse Baes.
1673-03-24Willem van Alphen, Secretaris van dit Hof, Gestelde Voocht over over de kinderen van wijlen Margarieta van Assendelft, in haar leven Vrouwe van Cralingen, mitsgaders Mr. Cornelis van Rijsoort, advocaat voor dit Hof, als last en procuratie hebbende van Frans Willem Ingenieulandt gehuwd met Johanna Wilhelmina du Faget, mede nagelaten dochter van de voorschreven Vrouwe van Cralingen.Adriaen den Adel, secretaris van het land van Cool, wonende te RotterdamIn de heerlijkheid van Kralingen, in de Voorpolder: Woning, 6 mergen 428 roeden land, en een perceel van 11 mergen 286 roeden. NB alles was gepacht door Cornelis Pleunen van Dijck.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in