Terug

Hof van Holland: Decreten, Verwijzing akte: 3377/1658/080

Verwijzing akte 3377/1658/080
Datum decreet 1658-06-07
Decreet Willig
Namen impetranten Arnold Lus, gewezen ontvanger van de contributien in Oost vlaanderen, als gestelde curateur over de desolate boedel van Mr. Ritwaert van Cocholm, in zijn leven advocaat te Bovencarspel.
Namen eigenaren Arnold Lus, gewezen ontvanger van de contributien in Oost vlaanderen, als gestelde curateur over de desolate boedel van Mr. Ritwaert van Cocholm, in zijn leven advocaat te Bovencarspel.
Namen opposanten Vrouwe Genoveva van der Noot, douagiere van Asperen en Griet Entes mitsgaders Burgemeesters en Regeerders van Grootebroek.
Namen kopers 1). Gerrit Symonsz; 2). Willem Jansz Hem en Albert Riuaertsz Groot; 3). Sieuwert Cornelis Breuman; 4). Dirck Meijnertsz in Grootebroek; 5). Jan Jansz Wit, Burgemeester der stad Grootebroek.
Bijzonderheden Mutatie van een onwillig in een willig decreet
Onroerend- en roerend goed In het dorp bovencarspel bij de stad Enkhuizen, partijen van landen in den Onkost, genaamd 'Het Woutlant', waarvan de wederhelft werd gesustineerd 'Fidei Commis' te zijn: 1). De helft van een weiland, in het geheel 3 en 1/2 morgen groot. 2). 2/3 parten in de afgedeelde helft van het Groote Saetgen, dat in het geheel groot was wegens het schotboek 4 morgen, waarvan het laatste derde part mede werd gesustineerd Fidei Commis te zijn. 3). De helft van twee morgen weiland, genaamd 'De Weet'. 4). Een stuk grasland, genoemd 'De Bieren', groot een duizend en vijftig roeden. 5). Een stuk weiland, liggende op het Volkje Landt, groot twee honderd en vijf en zeventig roeden.

Bekijk de zoekhulp bij dit archief