Terug

Hof van Holland: Decreten, Verwijzing akte: 3377/1658/079

Verwijzing akte 3377/1658/079
Datum decreet 1658-06-07
Decreet Willig
Namen impetranten Pieter Fido en Dirck Bouer, mitsgaders Paulus Dircxz Comen en Gijsbert Bruijnsoon Graft, als geordoneerde voogden van Lijsbeth en Bouwe, de twee nagelaten kinderen van Annitge Wijbrants, geprocreeerd bij Hendrick Bouwensz meester metselaar, erfgenamen van Annitgen Wijbrants haar moeder voor de eene helft; Paulus Dircxz Comen en Gijbert Bruijnsz Graft te samen testamentaire voogden over de twee voorschreven nagelaten kinderen van Hendrick Bouwens, meester metselaar, erfgenamen onder beneficie van inventaris van hun vader, voor de andere helft.
Namen eigenaren Pieter Fido en Dirck Bouer, mitsgaders Paulus Dircxz Comen en Gijsbert Bruijnsoon Graft, als geordoneerde voogden van Lijsbeth en Bouwe, de twee nagelaten kinderen van Annitge Wijbrants, geprocreeerd bij Hendrick Bouwensz meester metselaar, erfgenamen van Annitgen Wijbrants haar moeder voor de eene helft; Paulus Dircxz Comen en Gijbert Bruijnsz Graft te samen testamentaire voogden over de twee voorschreven nagelaten kinderen van Hendrick Bouwens, meester metselaar, erfgenamen onder beneficie van inventaris van hun vader, voor de andere helft.
Namen kopers 1). Gerrit Hendricxz, cranckenbesoecker, te Amsterdam; 2). ook nog aan dezelfde koper Hendrick Hendricxz
Bijzonderheden Er zijn enige ramen, die niet dicht getimmerd mogen worden.
Onroerend- en roerend goed Amsterdam, voor in de Rozengracht, aan de noordzijde, tegenover de nieuwe doolhof, waar de 'gecroonde troffel' in de gevel staat: 1). getekend met nr.: 1, naast het huis van de verkopers, getekend met nr.: 2 : Huising en erf. 2). Zekere huising en erf, getekend met nr.: 2, staande en gelegen op de Rozengracht, in de Olijslagersgangh, tegenover de nieuwe doolhof voor van de gangh tot achter aan het bleekveld van het huis van de verkoopers, waar de gecroonde troffel in de gevel staat.

Bekijk de zoekhulp bij dit archief