Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Hof van Holland: Decreten, Verwijzing akte: 3259/1526/018

Alle resultaten

Verwijzing akte 3259/1526/018

Datum decreet 1526-04-23

Decreet Onwillig

Namen impetranten Jan van Stapel (Stapels), procureur postulant, als man en voogd van: Cornelie Bartelmeeusdr.

Namen eigenaren Lucie Wolfaertsdr, wonende op het Spui te Den Haag; weduwe van Adriaen Thol, en haar zus; Evertgen Wolfaertsdr, huikmaakster; wonende in de Schoolstraat te Den Haag;weduwe van Jacob Cornelisz Vinck. Hun gekoren voogd is: Joost Gans, eerder hadden als gekoren voogd: Jan Beecheem.

Namen opposanten Lucie Wolfaertsdr, wonende op het Spui te Den Haag, weduwe van: Adriaen van Thol; Evertgen Wolfaertsdr, huikmaakster, wonende in de Schoolstraat te Den Haag, weduwe van: Jacob Cornelisz Vinck; Aechtgen Balthasaer Jacobsz weduwe, inwoonster en poorteres van Delft; Katherijne Pieterdr Coedijcx, van Leiden; en
Aernt Pieterszn

Namen kopers Jan Stapels, betreffende het huis van Lucie Wolfaertsdr op het Spui te Den Haag
Claes van den Bosch (ook als Bossche), deurwaarder van het Hof van Holland, betreffende het huis van Evertgen Wolfaertsdr in de Schoolstraat te Den Haag, die het huis weer overdraagt aan Jan Stapels, dus de uiteindelijke nieuwe eigenaar van beide huizen.

Bijzonderheden 1) In de akte staat de datum vermeld als 23-04-1526 nae Paesschen; 2) De huizen van Lucie Wolfaertsdr en Evertgen Wolfaertsdr zijn belast via een schepenbrief van Den Haag met 50 gulden ten behoeve van de weduwe van Dirick van Zwieten.
3) Het huis van Evertgen Wolfaertsdr is ook belast met 5 pond hollands het jaar ten behoeve van de Heiligegeest te Den Haag.

Onroerend- en roerend goed Den Haag; Spuistraat; een huis met erf in de Spuistraat met aan de zuidzijde de Herenstraat; Den Haag, Schoolstraat; een huis en erf met een kamer daaraan op de hoek van de Schoolstraat, met aan de westzijde de Herenstraat.

Bronverwijzing Nummer toegang: 3.03.01.01, inventarisnummer: 3259

Acties

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <a> <em> <strong> <br> <abbr>
  • Zet HTML-elementen in hoofdletters om naar kleine letters.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in