Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Colofon

Jaar vervaardiging: 
1999
Accountability: 

Deze bron werd voor het eerst in het Nationaal Archief gesignaleerd door Dr. J.S.A.M. van Koningsbrugge, universitair docent geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. De computerbewerking van de bron werd gesponsored door de Stichting Instituut voor Noord- en Oosteuropese Studies (INOS) te Groningen.

De invoer van de gegevens werd voornamelijk gedaan door een team van vrijwilligers, waaronder de heren C.R. van den Berg te Koudekerk aan den Rijn - die meer dan 20.000 records voor zijn rekening nam en bovendien verschillende teksten voor deze website schreef -, A. Kamp te Leiderdorp en J.H. Nagtegaal te Haarlem. Zonder hun inzet was dit databestand nooit tot stand gekomen. De werkzaamheden werden begeleid door dr. J.Thomas Lindblad, universitair hoofddocent in de economische geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Leiden (RUL) en dr. Paul C. van Royen, toenmalig directeur van het Instituut voor Maritieme Historie (IMH) te Den Haag. Het uiteindelijke databestand berust bij het Nationaal Archief.

De eerste multimedia-applicatie gebaseerd op dit bestand werd gemaakt door drs. Fiona Harten en drs. Hans Kraaieveld, beiden deelnemers aan de postdoctorale opleiding in de Historische informatieverwerking van het Europees Sociaal Fonds en de RUL. De volgende applicatie is voor het IMH en het Scheepvaartmuseum te Amsterdam gemaakt door drs. Menno den Engelse en drs. Michel Koppelaar, eveneens deelnemers aan de Leidse postdoctorale opleiding in de Historische informatieverwerking.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <a> <em> <strong> <br> <abbr> <span>
  • Zet HTML-elementen in hoofdletters om naar kleine letters.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in