Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Hoe doorgeven?

Voor het doorgeven van aanvullingen of correcties ten aanzien van iedereen die in de database voorkomt, maakt u gebruik van het reactieformulier. Dit formulier verschijnt als u 'Plaats een reactie' aanklikt op de detailpagina waar uw reactie betrekking op heeft. Een uitleg over het gebruik van het reactieformulier is beschikbaar.

Voorrang voor betrokkenen

Een verzoek om correctie of aanvulling dat gedaan wordt door iemand die op zijn of haar eigen persoonsgegevens reageert, wordt met voorrang behandeld. Betrokkenen hebben volgens de Wet bescherming persoonsgegevens recht op correctie van hun eigen gegevens.

Invullen reactieformulier

Bovenste deel: Gegevens afzender
Als u dat wilt kunt u volstaan met uw e-mailadres. Maar meer informatie (bijvoorbeeld een telefoonnummer) is handig. Museum Maluku moet goed met u in contact kunnen komen.

Onderste deel: Uw bericht

 • Soort reactie:
  u kiest 'aanvullingen/correcties'. U kunt per formulier maar één soort reactie selecteren. Wilt u bijvoorbeeld over uw moeder aanvullende gegevens aanbieden en van uw vader een foto? Dan maakt en verzendt u dus twee keer een formulier. Dat is nodig voor een betrouwbare gegevensverwerking.

 • Betreft:
  in dit veld klikt u aan op wie in het gezin uw aanvulling of correctie betrekking heeft. U ziet dat u een individueel gezinslid kunt selecteren, maar bijvoorbeeld ook het echtpaar, of diverse gezinsleden.

 • Mijn bericht:
  in dit veld geeft u zo duidelijk mogelijk uw aanvullende informatie. Bij een correctie tikt u in wat volgens u niet klopt en zo mogelijk wat in de plaats moet staan. Reageert u (mede) op gegevens van iemand anders? Noem dan uw relatie tot de betreffende persoon of personen en meldt of en zo ja, wanneer iemand is overleden. Geeft u ook even kort aan hoe u aan uw informatie bent gekomen. Reageert u (mede) op uw eigen gegevens? Zet dan 'betrokkene' bij uw naam onderaan het bericht

Antwoord

Na verzending van uw reactieformulier zal Museum Maluku contact met u opnemen.

U kan om nadere informatie worden gevraagd, met de bedoeling de juistheid van uw gegevens te kunnen beoordelen. Ook wil het museum kunnen nagaan of een  betrokkene geen bezwaar heeft tegen een aanvulling of correctie.

Alternatief: brief sturen

U hoeft niet per se het reactieformulier te gebruiken. U kunt ook een brief sturen, met onderstaande adressering.

Uw brief moet dezelfde informatie bevatten als het reactieformulier. Gebruikt u dus bovenstaande toelichting op het gebruik van het reactieformulier als voorbeeld voor uw brief.

Naar aanleiding van uw brief zal Museum Maluku contact met u opnemen, net als wanneer u een reactieformulier had verzonden.

Moluks Historisch Museum
t.a.v. de informatiebeheerder
postbus 13379
3507 LJ Utrecht

onder vermelding op de envelop van: reactie database.
  

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
 • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
 • Toegelaten HTML-tags: <p> <a> <em> <strong> <br> <abbr> <span>
 • Zet HTML-elementen in hoofdletters om naar kleine letters.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in