Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Gebruik

In deze index zijn de inschrijvingen in de stamboeken Oost-Indische ambtenaren over de periode 1814-1836 opgenomen. Deze stamboeken zijn te vinden in de inventarisnummers 3091-3096 van het archief van het Ministerie van Koloniën (1814-1849), archiefinventaris 2.10.01.

Welke gegevens vind ik in deze index?

In deze index zijn de namen opgenomen van ambtenaren die in de periode 1814-1836 als ambtenaar werden uitgezonden naar Oost-Indië. Daarbij is een verwijzing opgenomen naar het stamboek. In deze bronverwijzing vindt u in welk inventarisnummer en op welk folionummer de inschrijving van deze persoon te vinden is.

Hoe kan ik zoeken in deze index?

Bij deze index kunt u kiezen voor de opties eenvoudig zoeken of uitgebreid zoeken. Bij eenvoudig zoeken kunt u de achternaam van de gezochte persoon in het zoekveld invullen. 

Bij uitgebreid zoeken krijgt u specifieke zoekvelden voor de achternaam, eventuele tussenvoegsels en voorletters. Let op: in deze index zijn alleen voorletters ingevoerd, geen volledige voornamen. Ook bij uitgebreid zoeken kunt u de periode waarin u zoekt beperken.

Wat doe ik als ik de juiste persoon heb gevonden?

Wanneer de juiste naam als zoekresultaat verschijnt, klikt u op de treffer. In het volgende scherm ziet u de bronverwijzing. De bronverwijzing bestaat uit een verwijzing naar het archief (Ministerie van Koloniën, archiefinventarisnummer 2.10.01, het betreffende inventarisnummer en het folionummer. Dit folionummer kunt u vergelijken met een bladzijdenummer.

De stamboeken van Oost-Indische ambtenaren zijn door veelvuldig gebruik beschadigd geraakt. Om verdere schade te voorkomen zijn de stamboeken op microfiche gezet. Deze microfiches kunt u raadplegen in de studiezaal van het Centraal Bureau voor Genealogie (kast 7, lade 4). Schrijft u vooraf het betreffende inventaris- en folionummer op. Het is mogelijk een print te maken van de microfiches.

Waarom heb ik de juiste persoon niet gevonden?

Deze index is gemaakt op de stamboeken van Oost-Indische ambtenaren die in de periode 1814 tot 1836 werden uitgezonden. Wellicht komt hij voor in de digitale index vanaf circa 1836?

Weet u zeker dat de door u gezochte ambtenaar in deze periode werd uitgezonden? Probeert u dan eens een spellingvariant op de naam. Wellicht werd de naam ooit anders geschreven of is er een spelfout gemaakt. Wanneer u gebruik heeft gemaakt van uitgebreid zoeken, beperkt u dan het aantal velden dat u invult.

In het archief van het Ministerie van Koloniën, archiefinventarisnummer 2.10.01, bevinden zich nog meer stamboeken op Oost-Indische ambtenaren. Wellicht staat de door u gezochte ambtenaar wel in één van deze registers ingeschreven. U vindt deze stamboeken in de inventarisnummers 3098-3125.

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in