Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Gebruik

Deze index verwijst naar de notulen van het College van Secretarissen-Generaal over de periode 1940-1943. Deze notulen zijn te vinden in het archief van het Ministerie van Algemene Zaken 1937-1945, archiefinventaris 2.03.06, in de inventarisnummers 60-63.

Wat vind ik in deze index?

In deze index vindt u de volgende gegevens.

  • Onderwerp
  • Trefwoord
  • Type stuk
  • Datum
  • Bronverwijzing

Hoe kan ik zoeken in deze index?

U kunt in deze index eenvoudig zoeken door een trefwoord in te vullen in de zoekbalk. Dit kan een onderwerp zijn waarover u notulen zoekt, of een woord uit de omschrijving van de stukken. Daarbij kunt u de periode beperken. Omdat de notulen gezamelijk de korte periode van 1940 tot 1943 beslaan, is dit echter niet aan te raden.

U kunt ook specifieker zoeken door de volledige omschrijving van de betreffende stukken in het zoekveld "onderwerp" in te vullen. U kunt ook zoeken op de door het NIOD toegekende trefwoorden. Ook voor de trefwoorden is er een speciaal zoekveld aangemaakt.

Wanneer u uw zoektermen heeft ingevuld, klikt u op de knop Zoeken. De resultaten van uw zoekopdracht verschijnen onder de zoekvelden. Bij de resultaten ziet u dat het onderwerp, het trefwoord en de datum worden weergegeven.

Wat doe ik als ik de juiste notulen heb gevonden?

Heeft u zoekopdracht een resultaat opgeleverd? Klik dan op het betreffende resultaat. Op het volgende scherm ziet u nogmaals het onderwerp, het trefwoord en de datum. Daarbij ziet u om wat voor type stuk het gaat en een bronverwijzing. Deze bronverwijzing geeft aan waar in het archief u dit stuk kunt vinden. Allereerst wordt verwezen naar het archief van het Minsterie van Algemene Zaken 1937-1945 (2.03.06), vervolgens naar het inventarisnummer en tenslotte naar de betreffende vergadering, het jaar en het agendapunt.

Let op: de notulen van het College van de Secretarissen-Generaal zijn niet digitaal beschikbaar. U kunt de stukken alleen inzien op de studiezaal van het Nationaal Archief. Om het stuk te reserveren voor uw volgende bezoek aan de studiezaal, klikt u op de bonverwijzing. U komt terecht in de archiefinventaris waar u het stuk kunt aanvragen.

Waarom heb ik niet gevonden wat ik zocht?

Deze index beslaat alle bewaard gebleven notulen van de vergaderingen van het College van Secretarissen-Generaal over de periode 1940-1943. Wanneer u niet heeft gevonden wat u zocht, probeert u dan een ander zoek- of trefwoord. Nog steeds niets gevonden? Stel dan uw vraag via onderstaande contactknop.

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in