Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Gebruik

Door een technische storing is aanmaken van een gebruikersprofiel en het reserveren van archiefstukken op dit moment niet mogelijk. Er wordt gewerkt aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

Deze index verwijst naar de notulen van het College van Secretarissen-Generaal over de periode 1940-1943. Deze notulen zijn te vinden in het archief van het Ministerie van Algemene Zaken 1937-1945, archiefinventaris 2.03.06, in de inventarisnummers 60-63.

Wat vind ik in deze index?

In deze index vindt u de volgende gegevens.

  • Onderwerp
  • Trefwoord
  • Type stuk
  • Datum
  • Bronverwijzing

Hoe kan ik zoeken in deze index?

U kunt in deze index eenvoudig zoeken door een trefwoord in te vullen in de zoekbalk. Dit kan een onderwerp zijn waarover u notulen zoekt, of een woord uit de omschrijving van de stukken. Daarbij kunt u de periode beperken. Omdat de notulen gezamelijk de korte periode van 1940 tot 1943 beslaan, is dit echter niet aan te raden.

U kunt ook specifieker zoeken door de volledige omschrijving van de betreffende stukken in het zoekveld "onderwerp" in te vullen. U kunt ook zoeken op de door het NIOD toegekende trefwoorden. Ook voor de trefwoorden is er een speciaal zoekveld aangemaakt.

Wanneer u uw zoektermen heeft ingevuld, klikt u op de knop Zoeken. De resultaten van uw zoekopdracht verschijnen onder de zoekvelden. Bij de resultaten ziet u dat het onderwerp, het trefwoord en de datum worden weergegeven.

Wat doe ik als ik de juiste notulen heb gevonden?

Heeft u zoekopdracht een resultaat opgeleverd? Klik dan op het betreffende resultaat. Op het volgende scherm ziet u nogmaals het onderwerp, het trefwoord en de datum. Daarbij ziet u om wat voor type stuk het gaat en een bronverwijzing. Deze bronverwijzing geeft aan waar in het archief u dit stuk kunt vinden. Allereerst wordt verwezen naar het archief van het Minsterie van Algemene Zaken 1937-1945 (2.03.06), vervolgens naar het inventarisnummer en tenslotte naar de betreffende vergadering, het jaar en het agendapunt.

Let op: de notulen van het College van de Secretarissen-Generaal zijn niet digitaal beschikbaar. U kunt de stukken alleen inzien op de studiezaal van het Nationaal Archief. Om het stuk te reserveren voor uw volgende bezoek aan de studiezaal, klikt u op de bonverwijzing. U komt terecht in de archiefinventaris waar u het stuk kunt aanvragen.

Waarom heb ik niet gevonden wat ik zocht?

Deze index beslaat alle bewaard gebleven notulen van de vergaderingen van het College van Secretarissen-Generaal over de periode 1940-1943. Wanneer u niet heeft gevonden wat u zocht, probeert u dan een ander zoek- of trefwoord. Nog steeds niets gevonden? Stel dan uw vraag via onderstaande contactknop.

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in