Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Gebruik

Deze index verwijst naar de inventarisnummers 5876-5893 van het archief van de Algemene Staatssecretarie 2.02.01. In deze inventarisnummers bevinden zich de indices op het geheime verbaal. Let op: deze index verwijst naar de indices, niet naar de verbalen zelf.

Wat vind ik in deze index?

In deze index vindt u de hoofdrubrieken van de indices op het geheim verbaal. In de index kunt u vinden in welke inventarisnummers welke hoofdrubrieken zijn opgenomen, op welke pagina de hoofdrubriek begint en hoeveel pagina’s deze in beslag neemt. Wanneer u onderzoek doet in de geheime besluiten van de Staatsecretarie, bespaart deze index u veel tijd. Zodra u weet onder welke hoofdrubriek(en) uw onderwerp is ondergebracht, ziet u in één opslag welke indices u dient te raadplegen.

Hoe kan ik zoeken in deze index?

U kunt in deze index zowel eenvoudig zoeken als uitgebreid zoeken. Bij eenvoudig zoeken vult u een zoekterm in in het zoekveld en klikt op de knop zoeken. De zoekterm kan zowel een hoofdrubriek of een verwijswoord betreffen. Bij uitgebreid zoeken kunt u deze woorden in aparte zoekvelden invullen. Houdt u er wel rekening mee dat niet bij elke hoofdrubriek ook verwijswoorden zijn opgenomen.

Wat doe ik als ik de juiste rubriek heb gevonden?

Wanneer u de rubriek en het jaar heeft gevonden die u interesseren, klikt u op het zoekresultaat. Op de volgende pagina vindt u een overzicht van de opgenomen gegevens en een bronverwijzing. Maak een notitie van het bladzijdenummer waarop de rubriek begint. Vervolgens klikt u op de bronverwijzing. Op de volgende pagina kunt u de index reserveren voor inzage op de studiezaal.

Wanneer u de index voor u heeft, zoekt u het bladzijdenummer dat u genoteerd heeft, op. Vervolgens ziet u alle stukken die in dat betreffende jaar zijn genoteerd onder de door u gezochte hoofdrubriek. Achter de stukken staat data en nummers of letters. Hiermee kunt u de verbalen vinden in de inventarisnummers 5654-5859.

Waarom heb ik niet gevonden wat ik zocht?

In deze index zijn alle hoofdrubrieken uit de indices op het geheim verbaal van de Algemene Staatssecretarie. Als u niet hebt gevonden wat u zocht, valt uw onderwerp wellicht onder een andere hoofdrubriek dan u dacht. In deze index zijn bovendien alleen de hoofdrubrieken opgenomen. Wanneer u iets zoekt over een bepaalde persoon of plaats, kunt u beter de alfabetische klappers op het geheim archief raadplegen. Deze vindt u in de inventarisnummer 5894-5909.

Het is ook mogelijk dat het door u gezochte onderwerp zich niet in het geheime, maar in het openbare verbaal is opgeborgen. De openbare verbalen en de klappers en indices hierop vindt u in de inventarisnummers 1-5653.

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in