Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Gebruik

In de index Suriname: Lidmaten der Evangelische Broedergemeenschap kunt u zoeken naar leden van deze gemeente die in de periode 1779 tot 1828 zijn gedoopt. Deze gegevens zijn afkomstig van een lijst die in 1844 is opgemaakt. Het origineel van deze lijst bevindt zich in inventarisnummer 22 van het archief Suriname Oud-Burgerlijke Stand, archiefinventarisnummer 1.05.11.16.

Welke gegevens vind ik in deze index?

In de index treft u de naam of de slavennaam van de gedoopte aan, zijn of haar doopnaam, de datum van de doop en eventueel de overlijdensdatum. Deze laatste is alleen opgenomen als de betreffende persoon vóór 1844 is overleden. Wanneer de geboortedatum van de persoon bekend was, is ook deze opgenomen.

Hoe kan ik zoeken in deze index?

Bij eenvoudig zoeken kunt u zoeken op de naam van de persoon die u zoekt. Dit kan zowel de (slaven) naam als de doopnaam zijn. U kunt de periode zo klein of groot maken als u wilt. Wanneer u niets invult bij periode, worden alle inschrijvingen doorzocht. Bij uitgebreid zoeken kunt u ook zoeken op geboorte- of overlijdensdatum.

Wat doe ik als ik de juiste persoon heb gevonden?

In de originele lijst staan niet méér gegevens dan in deze index. De gevonden inschrijving verwijst dan ook niet naar een een archiefstuk over de door u gezochte persoon. U weet nu wel zeker dat hij of zij lid is geweest van de Evangelische Broedergemeente. En misschien heeft u wel een geboorte- of overlijdensdatum gevonden. Deze gegevens kunnen u wellicht weer verder helpen met uw onderzoek.

Waarom heb ik de juiste persoon niet gevonden?

Wanneer u de juiste persoon niet hebt kunnen vinden, was deze persoon wellicht geen lid van deze kerk. Of is hij of zij niet in deze periode gedoopt. Probeert u nog eens een aantal spellingsvarianten van de naam in te vullen. Het kan zijn dat de naam ooit anders werd geschreven of dat er een spelfout is gemaakt.
Nog steeds geen succes? Probeert u dan eens één van de andere indexen op onze archieven over Suriname.

 

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in