Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Gebruik

Deze index verwijst naar de journalen van het Gouvernement in Suriname. Deze journalen bevinden zich zowel in het archief van de Gouvernementssecretarie Suriname 1.05.10.01 en in het archief van de Sociëteit van Suriname 1.05.03. In beide archieven bevinden zich vele gouverneursjournalen, maar lang niet alle journalen zijn in deze index opgenomen. In deze index vindt u alleen de journalen over de periode 1728-1738 en 1742-1753.

Betekenis  van de nummers in de index

In de index vindt u het archiefinventarisnummer, het inventarisnummer en het folionummer. Deze nummers geven aan in welk archief het stuk zich bevindt, in welk inventarisnummer en op welke bladzijde binnen dat inventarisnummer u de inschrijving in het gouverneursjournaal kunt vinden. 

Hoe kan ik zoeken in deze index?

In deze index kunt u zowel eenvoudig als uitgebreid zoeken. Bij eenvoudig zoeken vult u een zoekterm in in het zoekveld en klikt op zoeken. Met een + ertussen kunt u zoeken op meerdere trefwoorden tegelijktijd. Ook kunt u de periode beperken.

Bij uitgebreid zoeken heeft u meerdere zoekvelden tot uw beschikking. Er is dan een apart zoekveld voor de beschrijving en een apart zoekveld voor de datum. Ook hier kunt u met een + meerdere termen invullen in het zoekveld Beschrijving.

Wat doe ik als ik de juiste beschrijving heb gevonden? 

Wanneer u de juiste beschrijving hebt gevonden, klikt u op het gevonden zoekresultaat. In het volgende venster ziet u alle informatie die er over deze beschrijving is opgenomen. Onderaan ziet u de bronverwijzing. Wanneer u hierop klikt komt u terecht in de archiefinventaris. Wanneer er van dit inventarisnummer scans beschikbaar zijn, ziet u dat onder het tabblad scans.

Waarom heb ik niet gevonden wat ik zocht?

In deze index is slechts een klein deel van de gouverneursjournalen opgenomen. Het betreft alleen de periode 1728-1738 en 1742-1753. Wanneer u een inschrijving uit een andere periode zoekt, kunt u het gouverneursjournaal van dat jaar bekijken. Deze zijn te vinden in het archief Gouvernement in Suriname 1.05.10.01, in de inventarisnummers 3-25 en 617 tot 622 en in het archief van de Sociëteit van Suriname 1.05.03, in de inventarisnummers 203-211.

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in