Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Familiearchief Van Dijk van Matenesse » Inventaris nr. 9 - Zoeken: munster

Door onderhoudswerkzaamheden is het op woensdag 1 maart vanaf 17:00 uur niet mogelijk om archiefstukken te reserveren of gebruikersprofielen aan te maken. Naar verwachting is dat donderdagochtend 2 maart weer mogelijk.

Naam archiefblok:
Familiearchief Van Dijk van Matenesse

regest nr. 14.
1609 februari 18,
Schepenen binnen der Goude oorkonden dat Reynier Gerritsz de Swaen en Gerrit Wittess. van Souburch, namens Catharina Dircx, weduwe van Gerrit Reyniersz. de Swaen, hun moeder, respectievelijk grootmoeder, overgedragen hebben aan Cornelis Dircxsz. en Lijsbeth Dircx een huis en erf - waarvan aan laatstgenoemde de beterschap toekwam - op de Seuchstraat, aangezien zij afgelost hebben een rente van 31 gulden 5 stuivers vrijgeld jaarlijks, waarmee genoemd huis bezwaard was volgens akte in dato 1596 oktober 9. "Den XVIIden February XVIc negen".
Oorspr. Met de geschonden zegels van de schepenen Aebert Adriaensz. Minne en Jan Willemse den Halven in groene was.

-

regest nr. 15.
1610 mei 7,
Schepenen binnen der Goude oorkonden dat Cornelis Dirxsz. en Lijsbeth Dirx, weduwe van Jan Pietersz., verkocht hebben aan Lyeven Pietersz., lijndraaier, een huis en erf op de Seuchstraat, bezwaard met jaarlijkse renten van 14 stuivers aan de St. Janskerk, 14 stuivers aan Gerrit Gerritsz. Termy, 8 stuivers die in lang niet zijn gemaand, 9 groten Vlaams aan hofstedegeld, en 12 gulden losrenten, bij de verkoop daarop gehouden. "Den VIIden Mey XVIc thyen".
Oorspr. Met de geschonden zegels van de schepenen Jan Adriaensz. de Vry en Cornelis Gerritss, hopkoper, in groene was.

Van dit inventarisnummer zijn nog geen scans beschikbaar. U kunt scans bestellen via de knop “In winkelwagen”. U geeft dan een maatwerk scanopdracht. Hiervoor betaalt u een starttarief van € 16,75. U ontvangt dan van ons een offerte voor de bijkomende scankosten. De startkosten van € 16,75 worden niet teruggestort wanneer u besluit de scans niet te bestellen. De bestelde scans kunt u, zodra ze gereed zijn, downloaden op de bestellingenpagina in uw profiel.

U kunt de stukken uiteraard kosteloos via de studiezaal inzien, daarvoor kunt u op de knop “reserveren” klikken.

Acties

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <a> <em> <strong> <br> <abbr> <span>
  • Zet HTML-elementen in hoofdletters om naar kleine letters.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in