Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Familiearchief Van Dijk van Matenesse » Inventaris nr. 7 - Zoeken: munster

Naam archiefblok:
Familiearchief Van Dijk van Matenesse

regest nr. 10.
1582 februari 15,
Schout en schepenen van de ambacht van Schoenreloe oorkonden, dat Huych Gerritz. Koel verkocht heeft aan de voogden van de weeskinderen van Frans Cornelis Kivit en Machtelt Aeriensdr. 4,5 hont land in deze polder, en een kamp van 3 morgen, waardoor genoemde kinderen in het bezit zijn gekomen van de gehele 3 morgen. "Gedaen den vijftienden February anno XVe twee ende tachtig ".
Oorspr. Met het geschonden zegel van de schout Mattheus Franssen in groene was. - ondertekent door Carel Floryss, Govert Janss en Lieven Zyverts Harlingensis. Met transfix in dato 1606 mei (zie reg.no. 12)

-

regest nr. 12.
1606 mei 10,
Schout en schepenen van de ambacht van Schonderloo oorkonden, dat Jacob Bouwensz. Mordijck voor zijn vrouw, de dochter van Frans Cornelisz Kyvit, verkocht heeft aan Grietgen Franssen, dochter van Cornelis Kyvitm 3 morgen land, liggende binnen het ambacht van Schoonderloo, beschreven in de brief van 1582 februari 15, waardoor deze gestoken is, voor een som van 1350 karolusguldens. . "Op den tyenden Mayuns anno XVc ende ses".
Oorspr. Met het geschonden zegel van de schout Michyel Martens Boegart in groene was en met ondertekening van de schepenen J.B. du Bois, Gerrit Willemsen en Jan Pieterss. Hochwerff. Zie reg. no. 10.

Van dit inventarisnummer zijn nog geen scans beschikbaar. U kunt scans bestellen via de knop “In winkelwagen”. U geeft dan een maatwerk scanopdracht. Hiervoor betaalt u een starttarief van € 16,75. U ontvangt dan van ons een offerte voor de bijkomende scankosten. De startkosten van € 16,75 worden niet teruggestort wanneer u besluit de scans niet te bestellen. De bestelde scans kunt u, zodra ze gereed zijn, downloaden op de bestellingenpagina in uw profiel.

U kunt de stukken uiteraard kosteloos via de studiezaal inzien, daarvoor kunt u op de knop “reserveren” klikken.

Acties

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <a> <em> <strong> <br> <abbr> <span>
  • Zet HTML-elementen in hoofdletters om naar kleine letters.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in