Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Familiearchief Van Dijk van Matenesse » Inventaris nr. 5 - Zoeken: munster

Naam archiefblok:
Familiearchief Van Dijk van Matenesse

regest nr. 8.
1545 juli 8
Prior en conventualen van het convent van de Crucebroedersorde binnen Schiedam verklaren met goedvinden van de prior-generaal van hun orde, en van de visitateurs van het voornoemde klooster, verkocht te hebben aan Cornelis Willemsz., Jan Aertsz., Cornelis Jacobsz., Antoenis Jacobsz., Jan Heynricksz., stuurman, Adriaan Janss. van Dordrecht en Jan Heynrichszoen, zeilmaker, de helft van 11,5 morgen land, gelegen in en bij Nieuw-Matenesse, bezwaard met een jaarlijkse erfrente van 1 goude Engelse nobel, ter waarde van 3 Carolusguldens, onder bepaling, dat bij verkoop van de andere helft van de 11,5 morgen de beiztter van de eerste helft het recht van voorkoop daarvan zal hebben. "In den jaere vijtyen hondert vijf ende veertich den achtsten July".
Oorspr. Met de geschonden zegels van het klooster en de prior-generaal, respectievelijk in rode en groene was.

Dit inventarisnummer is niet digitaal beschikbaar. U kunt de stukken kosteloos in de studiezaal inzien, klik daarvoor op de knop ‘reserveren’.

Tegen betaling kunt u scans bestellen via de knop ‘In winkelwagen’. U geeft dan een maatwerk scanopdracht. Hiervoor betaalt u een starttarief van € 16,75. U ontvangt dan van ons een offerte voor de bijkomende scankosten. De startkosten van € 16,75 worden niet teruggestort wanneer u besluit de scans niet te bestellen. De bestelde scans krijgt u, zodra ze gereed zijn, toegezonden via WeTransfer.

Acties

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <a> <em> <strong> <br> <abbr> <span>
  • Zet HTML-elementen in hoofdletters om naar kleine letters.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in