Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Familiearchief Van Dijk van Matenesse » Inventaris nr. 3 - Zoeken: munster

Naam archiefblok:
Familiearchief Van Dijk van Matenesse

regest nr. 6.
1543 april 22
Schepenen binnen der Goude [Gouda] oorkonden, dat Jacob Joosten voor hen verklaard heeft, dat heer Anthonis, prior van tsGravenzande, hem betaald heeft 7 ponden 10 schellingen grooten Vlaams, welke som hem door de dood van zijn nicht Neltge Claes'dochter toekomt, sprekende op Cornelis Aelbrechtss van Delft en dat hij heer Anthonis en alle anderen, die daarvoor in aanmerking komen, deze schuld voor altijd kwijtgescholden heeft. "Int jair ons Heren vijftienhondert drie en veertich upten twee ende twintichsten dach in April".
Oorspr. Met de zegels van schepenen Andries Jansz, van de Hee en Ghijsbrecht Hugez. in groene was.

Dit inventarisnummer is niet digitaal beschikbaar. U kunt de stukken kosteloos in de studiezaal inzien, klik daarvoor op de knop ‘reserveren’.

Tegen betaling kunt u scans bestellen via de knop ‘In winkelwagen’. U geeft dan een maatwerk scanopdracht. Hiervoor betaalt u een starttarief van € 16,75. U ontvangt dan van ons een offerte voor de bijkomende scankosten. De startkosten van € 16,75 worden niet teruggestort wanneer u besluit de scans niet te bestellen. De bestelde scans krijgt u, zodra ze gereed zijn, toegezonden via WeTransfer.

Acties

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in