Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Familiearchief Van Dijk van Matenesse » Inventaris nr. 14 - Zoeken: munster

Naam archiefblok:
Familiearchief Van Dijk van Matenesse

regest nr. 23.
1785 juli 13,
Het leenhof van de heerlijkheid Werkendam beleent Adrianus de Groot, oudste zoon van wijlen Leendert de Groot, wonende te Helvoetsluys [Hellevoetsluis], als naaste leenvolger van zijn grootmoeder Cornelia van Gils, weduwe van wijlen Adriaan de Groot, met een huis en erf gelegen binnen dit dorp.
Oorspr. In dorso bevindtzich de verklaring van de stadhouder en griffier der lenen Pieter Goudriaan, dat genoemde voogden op 4 maart 1788 voor hem de leeneed vernieuwd hebben, tengevolge van de overdracht van de heerlijkheid Werkendam aan theodoor Jan baron Roest van Alkemade.

-

regest nr. 24.
1785 juli 13,
Het leenhof van de heerlijkheid Werkendam beleent Adrianus de Groot, oudste zoon van wijlen Leendert de Groot, wonende te Helvoetsluys [Hellevoetsluis], als naaste leenvolger van zijn grootmoeder Cornelia van Gils, weduwe van wijlen Adriaan de Groot, met een huis en erf gelegen in de heerlijkheid Werkendam.
Oorspr. Met opgeplakt zegel. In dorso bevindtzich de verklaring van de stadhouder en griffier der lenen Pieter Goudriaan, dat genoemde voogden op 4 maart 1788 voor hem de leeneed vernieuwd hebben, tengevolge van de overdracht van de heerlijkheid Werkendam aan theodoor Jan baron Roest van Alkemade.

-

regest nr. 25.
1785 juli 13,
Het leenhof van de heerlijkheid Werkendam beleent Adrianus de Groot, oudste zoon van wijlen Leendert de Groot, wonende te Helvoetsluis [Hellevoetsluis], als naaste leenvolger van zijn grootmoeder Cornelia van Gils, weduwe van wijlen Adriaan de Groot, met een huis en erf gelegenin de Keyzerstraat binnen de heerlijkheid Werkendam.
Oorspr. In dorso bevindtzich de verklaring van de stadhouder en griffier der lenen Pieter Goudriaan, dat genoemde voogden op 4 maart 1788 voor hem de leeneed vernieuwd hebben, tengevolge van de overdracht van de heerlijkheid Werkendam aan theodoor Jan baron Roest van Alkemade.

Dit inventarisnummer is niet digitaal beschikbaar. U kunt de stukken kosteloos in de studiezaal inzien, klik daarvoor op de knop ‘reserveren’.

Tegen betaling kunt u scans bestellen via de knop ‘In winkelwagen’. U geeft dan een maatwerk scanopdracht. Hiervoor betaalt u een starttarief van € 16,75. U ontvangt dan van ons een offerte voor de bijkomende scankosten. De startkosten van € 16,75 worden niet teruggestort wanneer u besluit de scans niet te bestellen. De bestelde scans krijgt u, zodra ze gereed zijn, toegezonden via WeTransfer.

Acties

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <a> <em> <strong> <br> <abbr> <span>
  • Zet HTML-elementen in hoofdletters om naar kleine letters.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in