Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Familiearchief Van Dijk van Matenesse » Inventaris nr. 12 - Zoeken: munster

Naam archiefblok:
Familiearchief Van Dijk van Matenesse

regest nr. 20.
1753 mei 9,
Schout en schepenen van het dorp en het ambacht Ketel oorkonden, dat Ary Dirkse Jongste, wonende in het ambacht Ketel, overgedragen heeft aan zijn zoon Pleun Ariense Jongste, wonende in dit ambacht, een huis en erf met ca. 200 roeden land daarbij, gelegen in de Harchpolder aan de Steenebrug, nummer 87, waarvoor betaald is een som van 500 gulden.
Oorspr. Met het beschadigd (ambachts) zegel in rode was en ondertekend door de schout Jan van Lyken en de schepenen Jan van Es en Willem Rip.

-

regest nr. 21.
1760 april 23,
Schout en schepenen van het dorp en het ambacht Ketel oorkonden, dat Pleun Ariense Jongste, wonende in het ambacht Ketel, overgedragen heeft aan mr Johan Bosschaert, wonende binnen Schiedam, een huis, berg, erf met ca. 200 roeden land, gelegen in de Harchpolder aan de Steenebrug, nummer 87, op voorwaarde dat zijn moeder Claasje hoogerbaal, weduwe van Ary Dirkse Jongste zal mogen blijven wonen in het reeds door haar bewoonde kamertje van het voorhuis, zonder daarvoor iets te betalen.
Oorspr. Met het weinig beschadigd (ambachts) zegel in rode was en ondertekend door de schout en secretaris Jan van Lyken en de schepenen Eldert Bree en Willem Rip.

Dit inventarisnummer is niet digitaal beschikbaar. U kunt de stukken kosteloos in de studiezaal inzien, klik daarvoor op de knop ‘reserveren’.

Tegen betaling kunt u scans bestellen via de knop ‘In winkelwagen’. U geeft dan een maatwerk scanopdracht. Hiervoor betaalt u een starttarief van € 16,75. U ontvangt dan van ons een offerte voor de bijkomende scankosten. De startkosten van € 16,75 worden niet teruggestort wanneer u besluit de scans niet te bestellen. De bestelde scans krijgt u, zodra ze gereed zijn, toegezonden via WeTransfer.

Acties

Reacties

Plaats een (publieke) reactie
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Uw reactie is zichtbaar voor alle bezoekers van deze website en voor zoekmachines. Heeft u een vraag, gebruik dan het contactformulier.
  • Zet geen e-mailadressen, adressen of telefoonnummers in de tekst van de reactie.
  • Het ingevulde e-mailadres is alleen zichtbaar voor het Nationaal Archief.
  • Uw reactie is mogelijk pas na beoordeling zichtbaar op de website.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in