Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Charters Centraal Bureau voor Genealogie » Inventaris nr. 91 - Zoeken: genealogie

Naam archiefblok:
Charters Centraal Bureau voor Genealogie

Lamorael, prins Gravere, graaf van Egmont, heer van Houckwouda, Ertswoude, Aietres en Armentiers, stadhouder en kapitein generaal van Vlaenderen en Artois enz. beleent Dirck van Teylinge, rentmeester van Egmondt, voor Johan die Heuter met 2 percelen land, in Monsterambacht op te petten gelegen op Abbrechtsgeest, belend door Dirck van Alckemade, verkocht door Jacob Vincents, heer van Cabau, oom en voogd van Willem van Drogendyck, minderjarige zoon van mr. Dammas Drogendyck, in zijn leven raad van het Hof van Holland, met machtiging van Cornelis van Mierop, domproost en aartsdiaken van Utrecht, zijn broer en medevoogd, te verheergewaden met een rode sperwer of 2 stopen rijnwijn, de eed gedaan in presentie van Frans van Teylingen, leenman van Holland.

Zegel beschadigd.

Dit inventarisnummer is niet digitaal beschikbaar. U kunt de stukken kosteloos in de studiezaal inzien, klik daarvoor op de knop ‘reserveren’.

Tegen betaling kunt u scans bestellen via de knop ‘In winkelwagen’. U geeft dan een maatwerk scanopdracht. Hiervoor betaalt u een starttarief van € 16,75. U ontvangt dan van ons een offerte voor de bijkomende scankosten. De startkosten van € 16,75 worden niet teruggestort wanneer u besluit de scans niet te bestellen. De bestelde scans krijgt u, zodra ze gereed zijn, toegezonden via WeTransfer.

Acties

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <a> <em> <strong> <br> <abbr> <span>
  • Zet HTML-elementen in hoofdletters om naar kleine letters.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in