Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Charters Centraal Bureau voor Genealogie » Inventaris nr. 53 - Zoeken: genealogie

Naam archiefblok:
Charters Centraal Bureau voor Genealogie

Jacob Arents.Kuijper, wonende te Geervliet, medevoogd en executeur over de boedel en de kinderen van Arijen Dirksz. van der Houk en Maartjen Hendriks Jongeneel, beide gewoond hebbende te Geervliet, gemachtigd door zijn medevoogd Cornelis Dirkz. van der Houk, wonende te Abbenbrouk, verkoopt aan Aarnout van Westrik, schout en secretaris van Spijkenis en Brabant, 2 stukken land, gelegen in de polder van Nieu Hoegerlant, het eerste stuk wordt belend door Aarnout van Westriek, koper, den Ouden Hongerlantschen dijk, Commertjen Cornelis., weduwe van Dirk Dirckssen Vogelaar en de Nieuwe Hongerlantschen dijk; het tweede stuk wordt belend door Aarnout van Westrik, koper, de Oude Hongerlantschen dijk, mr. Willem Prins en de Nieuwe Hongerlantschen dijk, welke verkoop drie zondagen achtereen bekend werd gemaakt door Beijen Willemsz. Roest, bode van Spijkenis, bevestigd door Pieter Commersz van Wingaarden en Cornelis Molenijser, schepenen van Spijkenis en Brabant.

Zegels verloren.

Dit inventarisnummer is niet digitaal beschikbaar. U kunt de stukken kosteloos in de studiezaal inzien, klik daarvoor op de knop ‘reserveren’.

Tegen betaling kunt u scans bestellen via de knop ‘In winkelwagen’. U geeft dan een maatwerk scanopdracht. Hiervoor betaalt u een starttarief van € 16,75. U ontvangt dan van ons een offerte voor de bijkomende scankosten. De startkosten van € 16,75 worden niet teruggestort wanneer u besluit de scans niet te bestellen. De bestelde scans krijgt u, zodra ze gereed zijn, toegezonden via WeTransfer.

Acties

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <a> <em> <strong> <br> <abbr> <span>
  • Zet HTML-elementen in hoofdletters om naar kleine letters.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in