Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Charters Centraal Bureau voor Genealogie » Inventaris nr. 29 - Zoeken: genealogie

Naam archiefblok:
Charters Centraal Bureau voor Genealogie

Joris Mesen van Alphen, bouwman te Berckel, gehuwd met Leentje Cornelisdr. Bleiswijck, dochter en mede-erfgenaam van Cornelis Arij Leendertsz. en Trijntje Cornelisdr., verkopen aan Jaepje Pieters. van Dijck, weduwe en aan de erfgenemen van Ary Cornelisz. Bleiswijck, de helft van een woning, met een huis, met toebehoren en 1/4 deel gelegen in 18 morgen land, gelegen in het zuideinde van Delfgauw, Abtsreght en Pijnacker en 1/4 part vicariland, gelegen in Pijnacker en Abtsreght, belast, belend door Cornelis Cornelisz. van Vlaardingerwouter, David van der Mierop, oud-burgemeester van Delff, de Delfgauwse wegh en de kinderen van Jan Jansz. Hensbrouck, Pieter Jansz. Suijderwijck en Pieter Pietersz. Bleiswijck, Cornelis Dircxz. de Hoogh, zwager en gevolmachtigde van Jaepje Pieters van Dijck, weduwe van Maerten Jacobsz.

Hogerscheyt en van Arij Cornelisz. Bleiswijck, ter eenre komt overeen met Joris Mesen van Alphen en Willem Pietersz. Scheepmaker, wonende te Stompwijck, voor Leendert Cornelisz. Overrijnde en Gerrit Adriaensz., voogden over de 4 minderjarige kinderen van Arij Cornelisz, Bleiswijck en Jannetje Leenderts. Overrijnster ter andere zijde om een staat op te maken van de boedel van Hogerscheijt en Bleiswijck en die over de voorn. kinderen te verdelen, waarbij zij toegewezen krijgen het huis met toebehoren van Maerten Jacobsz. Hogerscheijt, gelegen in de heerlijkheid Hogeveen, een stuk land van 3 morgen, een stuk land genaamd "De Houff" groot 9 morgen, beide strekkende van de Nieucoopse wegh tot de Laeckwegh, belend door Jan Govertsz. Visscher en de schouwbare Wateringe; een stuk land van 2 morgen, strekkende van de Nieucoopse wegh tot de Langelantse wegh, belend door mr. Theodorus Graswinckel c.s, en de Wateringe, 12 1/2 hont land, belend door de Nieucoopse wegh, Jan Claesz. Geus, de weduwe van Pieter Hendricxz. Bleicker en Jan Govertsz. Visscher, totaal 16 morgen 3 honden en 20 roeden, gemeten door Nicolaus Klinckaert landmeter te Delff, onbelast,met uitzondering van "De Houff" welk land behoort tot het convent Conincxvelt te Delff, terwijl Jaepje Pieters van Dijck krijgt aanbedeeld het huis met toebehoren voornoemd met 30 morgen, 2 hont, 23 roeden en 6 voeten land, bevestigd door dr. Aelbert van Groenewegen, baljuw en schout van Abtsreght, Gerrit Jansz. Vroom en Philips Cornelisz. Bon, gezworenen aldaar, Jacobus Brants, schout, Mighiel Pieters. Vercade en Claes Jorisz., gezworenen van Pijnacker, Adriaen Outshoorn, schout, Adriaensz. den Ouden en Pieter Pietersz. van Hogeveen, schepenen van Hogeveen.

Zegels verloren.

Van dit inventarisnummer zijn nog geen scans beschikbaar. U kunt scans bestellen via de knop “In winkelwagen”. U geeft dan een maatwerk scanopdracht. Hiervoor betaalt u een starttarief van € 16,75. U ontvangt dan van ons een offerte voor de bijkomende scankosten. De startkosten van € 16,75 worden niet teruggestort wanneer u besluit de scans niet te bestellen. De bestelde scans kunt u, zodra ze gereed zijn, downloaden op de bestellingenpagina in uw profiel.

U kunt de stukken uiteraard kosteloos via de studiezaal inzien, daarvoor kunt u op de knop “reserveren” klikken.

Acties

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <a> <em> <strong> <br> <abbr> <span>
  • Zet HTML-elementen in hoofdletters om naar kleine letters.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in