Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Charters Centraal Bureau voor Genealogie » Inventaris nr. 177 - Zoeken: genealogie

Naam archiefblok:
Charters Centraal Bureau voor Genealogie

De Staten van Hollandt en Westvrieslandt belenen Gilles van Watervliet, heer van Ellewoutsdijk enz., voor Cornelis van Watervliet zijn zoon, met land gelegen in het land van Woerden in het schoutambacht van Gaesdorp, en het Oudeland belend door de heer van Oudmunster te Utrecht strekkende vanuit de Rijn tot aan de Brendijcksen dijck in de Rijn, belend door Willem van Vleuten, welk land door zijn overgrootmoeder Elisabeth van Zuijlen is meegegeven aan zijn moeder Yozina van der Does voor haar huwelijk met Gilles van Watervliet, nu gemachtigd door jonkheer Steven van der Does, heer van Wimmenum, raad van het Hof van Holland, Elisabeth van Zuijlen voornoemd, weduwe van jonkheer Johan van der Does, heer van Noortwijck, raad van de Hoge Raad in Holland en jonkheer Diderich van der Does, ten overstaan van Johan van Wassenaer, heer van Duvenvoirde, Voorschoten, Sterrenburch enz., stadhouder en registermeester, Anthonis van Wassenaer en Duvenvoirde, heer van den Bosch, Dirck Cool, griffier, Cornelis de Jong en Abraham van Clermont, leenmannen van Holland.

Zegel verloren.

Dit inventarisnummer is niet digitaal beschikbaar. U kunt de stukken kosteloos in de studiezaal inzien, klik daarvoor op de knop ‘reserveren’.

Tegen betaling kunt u scans bestellen via de knop ‘In winkelwagen’. U geeft dan een maatwerk scanopdracht. Hiervoor betaalt u een starttarief van € 16,75. U ontvangt dan van ons een offerte voor de bijkomende scankosten. De startkosten van € 16,75 worden niet teruggestort wanneer u besluit de scans niet te bestellen. De bestelde scans krijgt u, zodra ze gereed zijn, toegezonden via WeTransfer.

Acties

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <a> <em> <strong> <br> <abbr> <span>
  • Zet HTML-elementen in hoofdletters om naar kleine letters.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in