Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Charters Centraal Bureau voor Genealogie » Inventaris nr. 166 - Zoeken: genealogie

Naam archiefblok:
Charters Centraal Bureau voor Genealogie

Leendert Heijndricksz. Grotius, wonende te Veur aan de Leijdsendam te Stompwijck verklaart een schuld te hebben aan Hubert Bonifaess van der Gaech en Pieter Janssen van Swieten, voogden over het weeskind van Louris Janssen van Swieten voor de koop van een huis en erf, gelegen aan de Leijdsendam aan de noortzijde bij de duycker, strekkende van de duycker of de kade bij de landscheiding tot de gang van Cornelis Cornelisz. van der Bijl, belend zoals staat aangegeven in de oude brieven, die berusten bij Jan Dircksen Groenewegen, gevestigd op het genoemde huis en zijn overige goederen, waartoe hij machtigt Hiob de Vosch, Herman van Olven, Pieter Rosa van de Velde en Adriaen van Starrevelt, procureurs, bij borgstelling van Jacob Heijndricksen van Dalen, korenmolenaar en Jacob Cornelissen Starre, bakker, bevestigd door Dirck Pietersz. van Veen, baljuw en schout, Jacob Arentz van der Speck en Arijs Pietersz. van der Meer, schepenen van Veur.

Gecancelleerd. Zegel verloren.

Dit inventarisnummer is niet digitaal beschikbaar. U kunt de stukken kosteloos in de studiezaal inzien, klik daarvoor op de knop ‘reserveren’.

Tegen betaling kunt u scans bestellen via de knop ‘In winkelwagen’. U geeft dan een maatwerk scanopdracht. Hiervoor betaalt u een starttarief van € 16,75. U ontvangt dan van ons een offerte voor de bijkomende scankosten. De startkosten van € 16,75 worden niet teruggestort wanneer u besluit de scans niet te bestellen. De bestelde scans krijgt u, zodra ze gereed zijn, toegezonden via WeTransfer.

Acties

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <a> <em> <strong> <br> <abbr> <span>
  • Zet HTML-elementen in hoofdletters om naar kleine letters.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in