Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Charters Centraal Bureau voor Genealogie » Inventaris nr. 14 - Zoeken: genealogie

Naam archiefblok:
Charters Centraal Bureau voor Genealogie

Cornelis van der Hooch, rentmeester, wonende te 's-Gravenhage, verkoopt voor jonkheer Cornelis Willem van Tuijll van Bulckensteijn, enige zoon van jonkheer Jacob van Tuijll van Bulckensteijn en Hadewij de Jonge met toestemming van jonkheer Johan van Wissenkercke, baron van Pellenberch aan Jan Jansz., Govert Jansz., Geertgen Jans. en Maritgen Jans. Ram, kinderen van Jan Govert Jansz., wonende in de Steect te Alphen een woning met toebehoren en 22 morgen land strekkende vanaf de Rijn over de Toegangh tot de heer van Mathenes en Jan Pietersz. Verhoeff, belend door de heer van Aarlanderveen en door de kopers, bevestigd door Adriaan Rosenboom, schout, Frans Cornelisz. van Leeuwen en Cornelis Jacobsz.

Maes, schepenen van Alphen.

Bezegeld door Hendrick Stevin, heer van Alphen.

Met een kaartje uit 1558. Zie regest nr. 304.

Dit inventarisnummer is niet digitaal beschikbaar. U kunt de stukken kosteloos in de studiezaal inzien, klik daarvoor op de knop ‘reserveren’.

Tegen betaling kunt u scans bestellen via de knop ‘In winkelwagen’. U geeft dan een maatwerk scanopdracht. Hiervoor betaalt u een starttarief van € 16,75. U ontvangt dan van ons een offerte voor de bijkomende scankosten. De startkosten van € 16,75 worden niet teruggestort wanneer u besluit de scans niet te bestellen. De bestelde scans krijgt u, zodra ze gereed zijn, toegezonden via WeTransfer.

Acties

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <a> <em> <strong> <br> <abbr> <span>
  • Zet HTML-elementen in hoofdletters om naar kleine letters.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in