Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Charters Centraal Bureau voor Genealogie » Inventaris nr. 108 - Zoeken: genealogie

Naam archiefblok:
Charters Centraal Bureau voor Genealogie

Jacob, baanderheer van Waasenaer, heer van Obdam, Hensbroeck, Spierdijck, Wochmeer, Zuijtwijck, Kernhem, Laege, Twickelo enz., raad, rentmeester-generaal en stadhouder van de lenen van de abdij van Rijnsburgh, beleent mr. Johan van Nispen bij dode vanzijn vader mr. Johan van Nispen, raad en generaalmeester van de munt der Verenigde Nederlanden, met een tuin en erf, gelegen aan de Oude Vliet in de Schoolstege te Rijnsburgh, belend door de Oude Vliet, de grote boomgaard van de abdij, den Heerenwegh en de Schoolstege en met nog een tuin en erf, gelegen in de Schoolstege te Oestgeest, nu door aankoop behorende tot Rijnsburgh, belend door de Oude Vliedt, de grote boomgaard van de abdij, Johanna Mabeuse, weduwe Leplaa en de Oude Schoolstegh, te verheergewaden met een witte hazewind of 6 ponden (parijs), bevestigd door Johan Fridel Muller, commies van de abdij van Rijnsburgh en griffier van de lenen, mr. Matthius Havius en Adrianus J.M. Muller, leenmannen der abdij voornoemd.

Zegel beschadigd.

Dit inventarisnummer is niet digitaal beschikbaar. U kunt de stukken kosteloos in de studiezaal inzien, klik daarvoor op de knop ‘reserveren’.

Tegen betaling kunt u scans bestellen via de knop ‘In winkelwagen’. U geeft dan een maatwerk scanopdracht. Hiervoor betaalt u een starttarief van € 16,75. U ontvangt dan van ons een offerte voor de bijkomende scankosten. De startkosten van € 16,75 worden niet teruggestort wanneer u besluit de scans niet te bestellen. De bestelde scans krijgt u, zodra ze gereed zijn, toegezonden via WeTransfer.

Acties

Reacties

Plaats een (publieke) reactie
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Uw reactie is zichtbaar voor alle bezoekers van deze website en voor zoekmachines. Heeft u een vraag, gebruik dan het contactformulier.
  • Zet geen e-mailadressen, adressen of telefoonnummers in de tekst van de reactie.
  • Het ingevulde e-mailadres is alleen zichtbaar voor het Nationaal Archief.
  • Uw reactie is mogelijk pas na beoordeling zichtbaar op de website.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in