Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Charters Centraal Bureau voor Genealogie » Inventaris nr. 102 - Zoeken: genealogie

Naam archiefblok:
Charters Centraal Bureau voor Genealogie

Bucho van Montzima, proost en aartsdiaken van de Sint Janskerk te Utrecht heer van Mijdrecht, Wilnesse, Achtienhoven enz., beleent Nicolaes van der Laen, raad van het Hof van Holland, bij dode van zijn moeder Diewair Ewout Willem Berthoenszoensdochter, met 2 stukken land te Noortwijck, waarvan het ene stuk belend wordt door Eevert Janss., de Heerwech, Pieter Gerritsz., de Cruijswech, die onder het huis van Jacob Jan Ghijsbertsz. doorloopt en 2/3 van een ander perceel land, waarvan het overigederde deel behoort aan het Regulierenklooster te Leijderdorp, belend door de erfgenamen van Dyrck Sijmonsz,, het zusterhuis Sint Margriet te Haarlem en Boudijn die Mandemaker, de Heerwech en de Boevensloot, te verheergewaden met drie kapoenen of een kwart liter kruidenwijn, waarvoor hulde, gedaan door Herman van den Poll, secretaris van de stad Utrecht, bevestigd door mr. Dyrck van der Kerck en Nicolaes van Oostrum, leenmannen van de proostdij.

Zegel beschadigd.

Dit inventarisnummer is niet digitaal beschikbaar. U kunt de stukken kosteloos in de studiezaal inzien, klik daarvoor op de knop ‘reserveren’.

Tegen betaling kunt u scans bestellen via de knop ‘In winkelwagen’. U geeft dan een maatwerk scanopdracht. Hiervoor betaalt u een starttarief van € 16,75. U ontvangt dan van ons een offerte voor de bijkomende scankosten. De startkosten van € 16,75 worden niet teruggestort wanneer u besluit de scans niet te bestellen. De bestelde scans krijgt u, zodra ze gereed zijn, toegezonden via WeTransfer.

Acties

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <a> <em> <strong> <br> <abbr> <span>
  • Zet HTML-elementen in hoofdletters om naar kleine letters.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in