Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Charters Centraal Bureau voor Genealogie » Inventaris nr. 10 - Zoeken: genealogie

Naam archiefblok:
Charters Centraal Bureau voor Genealogie

Adriaen Reijerss. verkoopt aan Jacob die Jonge, secretaris van het Hof van Holland een huis, met toebehoren en land te Alphen, waarvan 2 morgen gekocht zijn van de heilige geest te Leijden, strekkende vanuit de Rijn tot over de "toeganck" toe, belend door de Molenvliet met Simon Heynricxss. Winckel c.s. wonende ter Goude en het klooster van Sint Michiel te Leijden belast met jaarlijkse los- en lijfrenten ten behoeve van: de kerk van Alphen, Willem Jacobss. Tromper en Catherina Gerrit Beniencxsdr. zijn echtgenote wonende ter Goude, Marritgen Heynricxdr. wonende ter Goude, Cornelis Jan Lenertss, priester wonende ter Goude, Ysack en Marije, kinderen van Simon van der Graft wonende te Leijden, de weeskinderen van Gerrit Claes, wonende ter Goude, Heynrick Floriss. wonende ter Goude, Jan Heynrickss., lijndrayer wonende ter Goude en Dirck Gerritss. van Leeuwen wonende te Alphen, onder borgstelling van Thomas Ghijsbertss. voor Geertgen, weduwe van Reijer Pieterss, met 3 morgen land te Alphen belend door Jan Govertss. en Corsten Ewoutss.

van Corsten Ewoutss. wonende te Alphen met 6 morgen land belend door Pieter.

Hack wonende te Middelburg in Zeelant en door Corsten Ewoutss. zelf.

van 4 morgen eigen land te Alphen belend door Corsten Ewoutss., Jan Govertss en Geertgen, weduwe van Reyer Pieterss.

van 3 morgen eigen land te Alphen belend door Cornelis Claes Bruggenss, de Groene weg, lange Claes Janss. wonende in Boscoep en Pieter Haeck voornoemd.

van Gerrit Claess. van Leeuwen, wonende in Aarlanderveen, een huis, erf met toebehoren en 9 morgen land in Outshoorn en Aarlanderveen belend door de Aerwetering met Claes Janss. van Leijden c.s. heer Frans, priester van de sint Janskerk te Utrecht. Bevestigd door Dirck van Boshuyssen, schout van Alphen met als getuigen Dirck Louriss. en Jan Pieterss. Smit, Phillipss. Claess, schout van Outshoorn met Govert Jacobss. en Gerrit Jacobss. als getuigen en Bouwen Janss., schout van Aarlanderveen met Jan Heynricxss. en Gerrit Janss. als getuigen.

1 zegel verloren.

Van dit inventarisnummer zijn nog geen scans beschikbaar. U kunt scans bestellen via de knop “In winkelwagen”. U geeft dan een maatwerk scanopdracht. Hiervoor betaalt u een starttarief van € 16,75. U ontvangt dan van ons een offerte voor de bijkomende scankosten. De startkosten van € 16,75 worden niet teruggestort wanneer u besluit de scans niet te bestellen. De bestelde scans kunt u, zodra ze gereed zijn, downloaden op de bestellingenpagina in uw profiel.

U kunt de stukken uiteraard kosteloos via de studiezaal inzien, daarvoor kunt u op de knop “reserveren” klikken.

Acties

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <a> <em> <strong> <br> <abbr> <span>
  • Zet HTML-elementen in hoofdletters om naar kleine letters.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in