Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

De Nederlandsche Bank NV (DNB) » Inventaris nr. 14322

Naam archiefblok:
De Nederlandsche Bank NV (DNB)

De Buitenlandsche Bankvereeniging speelde een belangrijke rol in de handel in kunst door Alois Miedl en de verkoop daarvan aan o.a. Hermann Goering. Miedl richtte maart 1941 de firma Kunsthandel voorheen J. Goudstikker NV op, en deze firma hield kantoor op Herengracht 458 te Amsterdam, hetzelfde adres waar de Kunsthandel J. Goudstikker NV gevestigd was. Miedl was directeur van deze firma. Miedl bracht, naast
contant geld, kapitaal in in deze firma in de vorm van een deel van de bezittingen die hij van de firma Kunsthandel J. Goudstikker NV had gekocht: onroerende goederen (waaronder Herengracht 458 en inventaris en het kasteel Nijenrode) en schilderijen

Voor het dossier inzake Bankierskantoor A. Miedl, gevestigd te Amsterdam, 1943 - 1951, zie inv.nr. 13900

Dit inventarisnummer is niet digitaal beschikbaar. U kunt de stukken kosteloos in de studiezaal inzien, klik daarvoor op de knop ‘reserveren’.

Bestel scans via de knop 'In winkelwagen'. Per inventarisnummer betaalt u € 16,75 opzoek- en onderzoekskosten (maximaal 250 scans). Als u slechts een deel van het inventarisnummer gescand wilt hebben geef dit dan zo specifiek mogelijk aan. De bestelde scans krijgt u toegezonden via WeTransfer.
Bestelt u kaarten waarbij het origineel groter is dan A2, dan krijgt u een aanvullende offerte voor de maatwerk scankosten.

Acties

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in