Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Losse Aanwinsten Indische Bestuursambtenaren » Inventaris nr. 24

Naam archiefblok:
Losse Aanwinsten Indische Bestuursambtenaren

  • 1., Concepten van artikelen, bestemd voor Nederlandse tijdschriften, houdende informele beschrijvingen van zijn belevenissen op Borneo, met exemplaren van Nederlandse tijdschriften, houdende artikelen van zijn hand. 1945-1947.
  • 2., Afschriften van brieven naar familieleden en kennissen in Nederland, houdende informele mededelingen over de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in Nederlandsch-Indië. 1946-1949.
  • 3., Exemplaren van het Dagblad Borneopost, houdende artikelen van Leopold: berichten, perscommentaren en een kroniek onder de rubriek "Het dagboek van Pieter Pourquoi". 1947-1948.
  • 4., "Donkere wolken boven Djokja". Nota van Leopold naar aanleiding van het Van Roijen - Roem- akkoord . 17 mei 1949.
  • 5., Exemplaren van Week-kroniek, ter voorlichting van voorlichters, uitgegeven door de Regerings Voorlichtings Dienst. September 1949- januari 1950.
  • 6., "Een protest tegen de gedwongen overdracht van Nederlandse ambtenaren aan de R.I.S.". Nota van Leopold naar aanleiding van een A.N.P.- bericht over het wetsontwerp garantie aan de Nederlandse ambtenaren. December 1949.
  • 7., Dagboekaantekeningen naar aanleiding van de Soevereiniteitsoverdracht, 27-28 december 1949. Afschrift. z.j.


Verzameling losse aanwinsten Indische bestuursambtenaren, nr. 24.

Dit inventarisnummer is niet digitaal beschikbaar. U kunt de stukken kosteloos in de studiezaal inzien, klik daarvoor op de knop ‘reserveren’.

Bestel scans via de knop 'In winkelwagen'. Per inventarisnummer betaalt u € 16,75 opzoek- en onderzoekskosten (maximaal 250 scans). Als u slechts een deel van het inventarisnummer gescand wilt hebben geef dit dan zo specifiek mogelijk aan. De bestelde scans krijgt u toegezonden via WeTransfer.
Bestelt u kaarten waarbij het origineel groter is dan A2, dan krijgt u een aanvullende offerte voor de maatwerk scankosten.

Acties

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in