Terug naar zoekresultaten

2.10.36.21 Inventaris van het archief van het Ministerie van Koloniën: Stamkaarten Oost-Indische Ambtenaren, 1917-1952

De stam(boek)kaarten bevatten korte vermeldingen van de loopbaan van de persoon, die als civiel ambtenaar in dienst is getreden van het Nederlands-Indisch gouvernement.
Voer een zoekterm in
VorigeVolgende

Archief

Titel

2.10.36.21
Inventaris van het archief van het Ministerie van Koloniën: Stamkaarten Oost-Indische Ambtenaren, 1917-1952

Auteur

A.M. Tempelaars, H.A.J. van Schie

Versie

05-02-2024

Copyright

Nationaal Archief, Den Haag
1994 cc0

Beschrijving van het archief

Naam archiefblok

Ministerie van Koloniën: Stamkaarten Oost-Indische Ambtenaren
Koloniën / Stamkaarten Oost-Indische Ambtenaren

Periodisering

oudste stuk - jongste stuk: 1917-1952

Archiefbloknummer

K23058

Omvang

48 inventarisnummer(s); 14,90 meter

Taal van het archiefmateriaal

Het merendeel der stukken is in het.
Nederlands

Soort archiefmateriaal

Normale geschreven, getypte en gedrukte documenten, geen bijzondere handschriften.

Archiefdienst

Nationaal Archief

Locatie

Den Haag

Archiefvormers

Ministerie van Koloniën (1842-1945) Commissariaat voor Indische Zaken (1927-1949) Ministerie voor Uniezaken en Overzeese Rijksdelen (1949-1952)

Samenvatting van de inhoud van het archief

De stam(boek)kaarten bevatten korte vermeldingen van de loopbaan van de persoon, die als civiel ambtenaar in dienst is getreden van het Nederlands-Indisch gouvernement.

Archiefvorming

Geschiedenis van de archiefvormer
Hoewel Nederlands-Indië een kolonie van Nederland was, had het Indische bestuur in Batavia toch een zekere autonomie. Deze autonomie is vastgelegd in het regeringsreglement, later in de Wet op de Indische Staatsregeling van 1925. Ambtenaren werden op verzoek van de Indische regering door het Ministerie van Koloniën, later het Commissariaat voor Indische Zaken uitgezonden naar Nederlands-Indië. Ze werden vervolgens door het Indisch bestuur, meestal door de gouverneur-generaal aangesteld in een bepaald functie, bevorderd, overgeplaatst en ontslagen. Ook het verlof naar Nederland werd verleend door het Indisch bestuur. De personeelsadministratie werd dan ook in Batavia (Jakarta) bijgehouden. Omdat de pensioenvoorziening in Nederland geregeld was, bleek het noodzakelijk om in Nederland eveneens gegevens over Indische ambtenaren vast te leggen. Deze gegevens werden gebruikt bij de vaststelling van pensioenaanspraken en bij de toekenning van bepaalde toelagen in Nederland.
Geschiedenis van het archiefbeheer
​De kaarten zijn aangelegd en bijgehouden door ambtenaren van het Ministerie van Koloniën (periode 1917-1927) en van het Commissariaat voor Indische Zaken (periode 1927-1949), op basis van informatie, verstrekt door het Indisch bestuur in Batavia. Aanvankelijk werden op het ministerie de gegevens over de loopbaan van de ambtenaren in registers (stamboeken, zie nummer toegang 2.10.36.22) bijgehouden. Vanaf 1917 werden de gegevens van nieuw aangestelde ambtenaren vermeld op groot formaat kaarten (stamkaarten). Mutaties van reeds in dienst zijnde ambtenaren werden in de bestaande stamboeken vastgelegd. Vanaf 1927 tot 1950 werden de stamkaarten bijgehouden door het Commissariaat voor Indische Zaken. Na de souvereiniteitsoverdracht zijn de kaarten in beheer gekomen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Directie Overgangszaken Indonesië, later van Binnenlandse Zaken, Afdeling Overzeese Pensioenen. Incidenteel werden toen nog mutaties op de kaarten bijgeschreven. In latere jaren zijn ze vooral gebruikt bij het vaststellen van de diensttijd ter bepaling van pensioenaanspraken van voormalige Indische ambtenaren.
De kaarten zijn geborgen in speciaal vervaardigde houten kistjes.
De verwerving van het archief
Het archief is krachtens bepalingen van de Archiefwet overgebracht.
In 1982 zijn de kaarten tesamen met een aantal andere archieven van het voormalige Ministerie van Koloniën, door het Ministerie van Binnenlandse Zaken overgebracht naar het Algemeen Rijksarchief.

Inhoud en structuur van het archief

Inhoud
De stam(boek)kaarten bevatten korte vermeldingen van de loopbaan van de persoon, die als civiel ambtenaar in dienst is getreden van het Nederlands-Indisch gouvernement. Ook personeel dat werkzaam is geweest bij get gesubsidieerd onderwijs is in deze registratie opgenomen. Deze korte beschrijvingen zijn vaak voldoende voor genealogische doeleinden, maar de achterliggende stukken kunnen, als ze nog bestaan, nadere informatie verschaffen, zoals achtergronden van benoemingen, bevorderingen en ontslagen. Op de kaarten staan, meestal in de eerste kolom, verwijzingen naar deze bronnen. Deze zien er als volgt uit:
De verwijzingen naar de Javasche Courant en naar het Soerabaijasche Handelsblad zijn niet zo interessant, want daarin staat niet meer dan op het kaartje vermeld. Ook de verwijzingen naar het Indisch Staatsblad zijn wat minder interessant, want daarin is slechts de juridische grondslag opgenomen van de beslissing. Een verwijzing naar de Regeeringsalmanak kan gegevens opleveren over de organisatie waarbij de ambtenaar is tewerk gesteld, alsmede de namen van zijn of haar collega's.
Kenmerk Betekenis
V of Vb 18 maart 1922 - 40 Dit is het kenmerk van een beslissing van het Ministerie van Koloniën. Dergelijke beslissingen (resoluties of verbalen genaamd) zijn opgeborgen in het chronologische archief. De toegang is 2.10.36.04. Voor de periode vanaf mei 1927 moet toegang 2.10.49 gebruikt worden in plaats van 2.10.36.04. De kans dat het stuk er nog is, is ongeveer 50%, want er is al veel vernietigd.
Exh. 11 Juni '28 - 4 Dit kenmerk duidt op een ingekomen stuk, dat is opgeborgen in het chronologische archief van het Ministerie van Koloniën of van dat van het Commissariaat voor Indische Zaken. Toegangen 2.10.36.04 en 2.10.49.
Ind.Bt. of IB of IBt 24 aug. 1930 - 47 Dit kenmerk verwijst naar de Indische besluiten van de gouverneur-generaal van Nederlands-Indië. Deze bevinden zich in het Arsip Nasional in Jakarta, terwijl afschriften van deze besluiten (tot en met januari 1932) zich bevinden in toegang 2.10.30, inv.nrs. 7105-9028.
mailr. no.126/35 Dit kenmerk verwijst naar een der mailrapporten, ontvangen van de gouverneur-generaal van Nederlands-Indië. Het getal na de schuine streep duidt op het jaar. Deze rapporten bevinden zich in de serie Mailrapporten Oost-Indië, toegang 2.10.36.02.
Ag. 1934 nr. 431 Dit kenmerk verwijst naar een ingekomen brief, ingeschreven in een van de afdelingsagenda's van het Ministerie van Koloniën of in dat van het Commissariaat voor Indische Zaken. Deze brieven zijn, voor zover bewaard, te vinden in de chronologische archieven van het ministerie (toegang 2.10.36.04) of commissariaat (toegang 2.10.49). Ze zijn evenwel zo goed als onvindbaar, omdat de relatie tussen dit agendanummer en de datum van opberging in het verbaal niet bewaard is gebleven.
K.B. of K.Bt. 8 Aug. 1921 - 13 Dit kenmerk verwijst naar een Koninklijk besluit, waarvan de originelen zich bevinden in het archief van het Kabinet der Koningin, toegang 2.02.14.
21 Aug. 1897 (Ind.StBl. 247) Dit kenmerk verwijst naar een wet, ordonnantie of besluit dat in het Indisch Staatsblad van het aangegeven jaar is geplaatst. Het Indisch Staatsblad, officieel, bevindt zich in wetenschappelijke bibliotheken, waaronder die van het Nationaal Archief. Staatsblad van Nederlandsch-Indië
Reg.Alm. 1926 Dit kenmerk is een verwijzing naar de. Deze gedrukte publicatie is in een aantal wetenschappelijke bibliotheken te raadplegen, waaronder die van het Nationaal Archief. Regeerings-Almanak voor Nederlandsch-Indië
Jav.Ct. of Java ct. 1930 - 104 Dit kenmerk verwijst naar een editie van de, die tot oktober 1932 gegevens over benoeming, overplaatsing, verlof en ontslag van ambtenaren en militairen bevat. Deze krant is o.m. te raadplegen in de Koninklijke Bibliotheek en in de Universiteitsbibliotheek van Leiden. Javasche Courant
SH 7 Febr. 1938 - 30 Dit kenmerk verwijst vermoedelijk naar een editie van het. De letters zijn aan elkaar geschreven, en daardoor slecht leesbaar. Vergelijking met andere hoofdletters op de kaarten duiden op de hoofdletters S en H. Geheel zeker is dat evenwel niet. De krant is o.m. te raadplegen in de Koninklijke Bibliotheek en in de Universiteitsbibliotheek van Leiden. Soerabaijasch Handelsblad
Verantwoording van de bewerking
De verzameling kaarten was aanvankelijk gedateerd 1912-1952. Uit nadere bestudering van de kaarten bleek dat ze niet ouder kunnen zijn dan 1917. Het drukkerskenmerk, links onderaan de voorzijde van elke kaart, bevat het jaartal '1917', zijnde - naar de gewoonte van die tijd - het jaartal van het drukken van de blanco kaarten. De kaarten bevatten wel enige informatie van vóór 1917. De tweede serie kaarten is aangelegd vanaf 1926, hetgeen eveneens blijkt uit het drukkerskenmerk. De dateringen van de collectie stamboekkaarten zijn overeenkomstig deze bevindingen aangepast. De oorspronkelijke ordening en verpakking in houten kistjes is ongewijzigd gelaten.
Ordening van het archief
De kaarten zijn alfabetisch op familienaam van de ambtenaren geordend.

Aanwijzingen voor de gebruiker

Openbaarheidsbeperkingen
Volledig openbaar.
Beperkingen aan het gebruik
Reproductie van originele bescheiden uit dit archief is, behoudens de algemene regels die gelden voor het kopiëren van stukken, niet aan beperkingen onderhevig. Er zijn geen beperkingen krachtens het auteursrecht.
Aanvraaginstructie
Openbare archiefstukken kunnen online worden aangevraagd en gereserveerd. U kunt dit ook via de terminals in de studiezaal van het Nationaal Archief doen. Om te kunnen reserveren dient u de volgende stappen te volgen:
  1. Creëer een account of log in.
  2. Selecteer in de archiefinventaris een archiefstuk.
  3. Klik op ‘Reserveer’ en kies een tijdstip van inzage.
Citeerinstructie
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Nationaal Archief, Den Haag, Ministerie van Koloniën: Stamkaarten Oost-Indische Ambtenaren, nummer toegang 2.10.36.21, inventarisnummer ...
VERKORT:
NL-HaNA, Koloniën / Stamkaarten Oost-Indische Ambtenaren, 2.10.36.21, inv.nr. ...

Verwant materiaal

Beschikbaarheid van kopieën
Inventarisnummers van dit archief zijn in kopievorm beschikbaar
Verwante archieven
​De stamboekkaarten zijn een vervolg op de stamboeken, beschreven in toegang 2.10.36.22 Stamboeken burgerlijke ambtenaren, 1836-1936.
​Voor de personeelsdossiers van de ambtenaren die werkten bij het Ministerie van Koloniën in Nederland in de periode van 1926-1959, zie toegang 2.10.36.10.
​Voor het hoofdarchief van het Ministerie van Koloniën, waarin (tot september 1927) nog steeds besluiten betreffende het burgerlijk personeel zijn opgeborgen, zie toegang 2.10.36.04 - Ministerie van Koloniën, 1900-1963: Openbaar verbaal, 1901-1953.
​Stukken betreffende het burgerlijk personeel vanaf september 1927 zijn opgeborgen in het archief van het Commissariaat voor Indische Zaken 1927-1949, toegang 2.10.49, inv.nrs. 1001-1701, 1989-2036 en 2137-2144.
KenmerkBetekenis
  • Het betreft de door het Ministerie van Koloniën bijgehouden serie stamkaarten als vervolg op de Stamboeken Oost-Indische Ambtenaren 1836-1936 (toegang 2.10.36.22 ). De stam(boek)kaarten bevatten korte vermeldingen van de loopbaan van de persoon, die als civiel ambtenaar in dienst is getreden van het Nederlands-Indisch gouvernement. Gegevens van nieuw aangestelde ambtenaren werden vanaf 1917 tot medio 1926 op deze kaarten genoteerd; mutaties van reeds in dienst zijnde ambtenaren werden in de bestaande stamboeken vastgelegd.

    • Kaart 001 t/m 099: Aafjes t/m Arnout Kaart 100 t/m 199: Aroe t/m Bakker Kaart 200 t/m 299: Bakker t/m Baudoin Kaart 300 t/m 399: Bauer t/m Bening Kaart 400 t/m 499: Benjamins t/m Bertram Kaart 500 t/m 581: Bervoets t/m Bitterlich

    • Kaart 001 t/m 099: Bouhuijs t/m Blondé Kaart 100 t/m 199: Blondeau t/m Boltjes Kaart 200 t/m 299: Boltze t/m ten Bosch Kaart 300 t/m 399: van den Bosch t/m Breuer Kaart 400 t/m 499: Breuer t/m van der Brug Kaart 500 t/m 599: van der Brugge t/m Bunte Kaart 600 t/m 699: Burck t/m Carpentier Alting Kaart 700 t/m 718: Carpentier Alting t/m Cattenburg

    • Kaart 001 t/m 099: Cebrat t/m Roessingh Kaart 100 t/m 199: Contant t/m von Dall'Armi Kaart 200 t/m 299: Dallinga t/m Delsman Kaart 300 t/m 399: Demetrius t/m Doesburgh Kaart 400 t/m 499: Doeve t/m Drimmelen Kaart 500 t/m 599: Drinhuijzen t/m Dijkstra Kaart 600 t/m 699: Dynowsky t/m Ellendt Kaart 700 t/m 707: Eller t/m Elzinga

    • Kaart 001 t/m 099: Eman t/m Eujong Kaart 100 t/m 199: Exalto t/m Flament Kaart 200 t/m 299: Flaumenhaft t/m Frieser Kaart 300 t/m 399: Frieser t/m Gerabek Kaart 400 t/m 499: Gerard t/m Goeree Kaart 500 t/m 599: Karstaatmadja t/m Greuder Kaart 600 t/m 699: Grevers t/m Gijr Kaart 700 t/m 712: Gijsbers t/m Gijtenbeek

    • Kaart 001 t/m 099: van 't Haaff t/m Halkema Kaart 100 t/m 199: Hall t/m Hartung Kaart 200 t/m 299: Harvalik t/m Helvoirt Kaart 300 t/m 399: Hem t/m van Heurn Kaart 400 t/m 499: Heus t/m van der Hoek Kaart 500 t/m 599: van der Hoek t/m de Hoog Kaart 600 t/m 695: Hoogeboom t/m Hoijer

    • Kaart 001 t/m 099: Hubbeling t/m van Iperen Kaart 100 t/m 199: Ipsen t/m Janssen Kaart 200 t/m 299: Raaij t/m de Joode Kaart 300 t/m 399: de Joode t/m Karcher Kaart 400 t/m 499: Karnaurdjaja t/m Keijner Kaart 500 t/m 599: Keijner t/m van der Kolk Kaart 600 t/m 699: Klokke t/m Kollewijn Kaart 700 t/m 732: Kollewijn t/m Kooistra

    • Kaart 001 t/m 099: Kool t/m Krämer Kaart 100 t/m 199: Kramer t/m Krijgsman Kaart 200 t/m 299: Krijgsman t/m Lalissang Kaart 300 t/m 399: Lam t/m Latumeten Kaart 400 t/m 499: Latumeten t/m Leipniker Kaart 500 t/m 599: Lekahena t/m Linclaen Westenberg Kaart 600 t/m 699: van der Linde t/m Lorenzen Kaart 700 t/m 709: Loreij t/m Loseff

    • Kaart 001 t/m 099: Loth t/m Mackaij Kaart 100 t/m 199: Maclaine Pont t/m Marlisa Kaart 200 t/m 299: Mars t/m Meindersma Kaart 300 t/m 399: Meirink t/m Meijer Kaart 400 t/m 499: Meijer t/m Mohamad Kaart 500 t/m 599: Mohamad t/m Mourik Kaart 600 t/m 694: Mourik t/m Mijnssen

    • Kaart 001 t/m 099: Nabert t/m de Niet Kaart 100 t/m 199: Niet t/m Nuijsink Kaart 200 t/m 299: Nijenhuis t/m Ortlieb Kaart 300 t/m 399: Os t/m Pastora Kaart 400 t/m 499: Pastora t/m Penris Kaart 500 t/m 599: Perdeck t/m Pino Post Kaart 600 t/m 699: Pinsel t/m Poth Kaart 700 t/m 760: Poth t/m Pruijs

    • Kaart 001 t/m 099: Pufkus t/m von Ranke Kaart 100 t/m 199: von Ranke t/m Repelius Kaart 200 t/m 299: Repi t/m van Rixtel Kaart 300 t/m 399: Robbers t/m de Roos Kaart 400 t/m 499: de Roos t/m Rusch Kaart 500 t/m 549: Russel t/m van Rijswijk

    • Kaart 001 t/m 099: Saaltink t/m Schaad Kaart 100 t/m 199: Schaafsma t/m Schimpf Kaart 200 t/m 299: Schiotling t/m Schreuder Kaart 300 t/m 399: Schreuders t/m Seldam Kaart 400 t/m 499: Sell t/m Slangen Kaart 500 t/m 599: Slee t/m Sneep Kaart 600 t/m 699: Sneeuwjagt t/m Soekotje Kaart 700 t/m 701: Soelaiman t/m Soeleiman

    • Kaart 001 t/m 099: Soeleman t/m Soewargo Kaart 100 t/m 199: Soewarno t/m van der Staaij Kaart 200 t/m 299: Stad t/m Stikkel Kaart 300 t/m 399: Stikkel t/m Swaan Kaart 400 t/m 499: Swaart t/m Tehupeiorij Kaart 500 t/m 599: Tehupeiorij t/m Timmerman Kaart 600 t/m 626: Timmerman t/m Tjoan

    • Kaart 001 t/m 099: Todoeng t/m van Uchelen Kaart 100 t/m 199: van Uffelen t/m Veldman Kaart 200 t/m 299: Veldman t/m Vernier Kaart 300 t/m 399: Verplak t/m Visser Kaart 400 t/m 499: Visser t/m van der Voort Kaart 500 t/m 588: van Voorthuisen t/m van Vuure

    • Kaart 001 t/m 099: van der Waag t/m de Water Kaart 100 t/m 199: van de Water t/m van der Werff Kaart 200 t/m 299: van der Werff t/m Wiggers Kaart 300 t/m 399: Wilbers t/m Witsen Elias Kaart 400 t/m 499: de Witt t/m IJff Kaart 500 t/m 599: Young t/m Zwaan Kaart 600 t/m 631: de Zwaan t/m Zijp

  • Deze zijn niet meer van belang voor raadplegeng vanwege digitalisering van de kaarten

  • Het betreft de serie stamkaarten die vanaf medio 1926 is aangelegd, in aansluiting op de eerste serie, en welke vanaf mei 1927 tot en met december 1949 door het Commissariaat voor Indische Zaken is bijgehouden. Evenals bij de eerste serie werden mutaties van bestaande inschrijvingen voortgezet in bestaande.

    • Afbeelding 001 t/m 099: Van der Aa t/m Adams Afbeelding 100 t/m 199: Addie t/m Alexander Afbeelding 200 t/m 299: Alexander t/m Andes Afbeelding 300 t/m 399: Andeweg t/m Arends Afbeelding 400 t/m 499: Arends t/m Awuy Afbeelding 500 t/m 599: Baak t/m Bakker Afbeelding 600 t/m 625: Bakker t/m Bakx

    • Afbeelding 001 t/m 099: Bal t/m Barnau Sijthoff Afbeelding 100 t/m 199: Barneveld t/m Bauwens Afbeelding 200 t/m 299: Bauwens t/m De Beer Afbeelding 300 t/m 399: De Beer t/m Bendsnijder Afbeelding 400 t/m 499: Bendsnijder t/m Van den Berg Afbeelding 500 t/m 599: Van den Berg t/m Bernhard Afbeelding 600 t/m 618: Berretty t/m Bervoets

    • Afbeelding 001 t/m 099: Besançon t/m Biegel Afbeelding 100 t/m 199: Bieger t/m Blekkingh Afbeelding 200 t/m 299: Blekkingh t/m Bochem Afbeelding 300 t/m 399: Bochem t/m De Boer Afbeelding 400 t/m 499: De Boer t/m Bollebakker Afbeelding 500 t/m 589: Bollen t/m De Booy

    • Afbeelding 001 t/m 099: Bor t/m Bosscher Afbeelding 100 t/m 199: Bosse t/m Bovelander Afbeelding 200 t/m 299: Van Boven t/m Braun Afbeelding 300 t/m 399: Braun t/m Bröcker Afbeelding 400 t/m 499: Bröcker t/m Broos Afbeelding 500 t/m 599: Broos t/m Bruning Afbeelding 600 t/m 652: Brüning t/m Bruens

    • Afbeelding 001 t/m 034: Bij 't Vuur t/m Bijvoort Afbeelding 035 t/m 099: Bruscha t/m Buitelaar Afbeelding 100 t/m 199: Buitelaar t/m Busser Afbeelding 200 t/m 299: Bussingh de Vries t/m Carels Afbeelding 300 t/m 399: Carelse t/m Chavannes Afbeelding 400 t/m 499: Cherier t/m Coen Afbeelding 500 t/m 599: Coens t/m Cooke Afbeelding 600 t/m 624: Cooke t/m Coppoolse

    • Afbeelding 001 t/m 099: Corbet t/m Crawford Afbeelding 100 t/m 199: Crawford t/m Dahler Afbeelding 200 t/m 299: Dahler t/m Davans Afbeelding 300 t/m 399: Davelaar t/m Delden Afbeelding 400 t/m 499: Delden t/m Deij Afbeelding 500 t/m 599: Deije t/m Dirksen Afbeelding 600 t/m 634: Dirkzwager t/m Dnenal

    • Afbeelding 001 t/m 099: Dobbinga t/m Van Doorn Afbeelding 100 t/m 199: Doornberg t/m Drenth Afbeelding 200 t/m 299: Dressel t/m Dumoulin Afbeelding 300 t/m 399: Dumoulin t/m Dijkman Afbeelding 400 t/m 499: Dijkman t/m Eggink Afbeelding 500 t/m 599: Eggink t/m Elsborg Afbeelding 600 t/m 619: Elsborg t/m Elzinga

    • Afbeelding 001 t/m 099: Eman t/m Enong Afbeelding 100 t/m 199: Ens t/m Everaars Afbeelding 200 t/m 299: Everaarts t/m Fasbender Afbeelding 300 t/m 399: Fasse t/m Fischer Afbeelding 400 t/m 499: Fischer t/m De la Fonteyne Afbeelding 500 t/m 599: De la Fonteyne t/m Franz Afbeelding 600 t/m 604: Franz t/m Frederik

    • Afbeelding 001 t/m 099: Frederiks t/m Van Gaalen Afbeelding 100 t/m 199: Van Gabain t/m Geerlings Afbeelding 200 t/m 299: Geerlings t/m Gerke Afbeelding 300 t/m 399: Gerken t/m Giezen Afbeelding 400 t/m 499: Van Giffen t/m Goewie Afbeelding 500 t/m 599: Goewie t/m Goslings Afbeelding 600 t/m 609: Gosma t/m Götzen

    • Afbeelding 001 t/m 099: Goud t/m Gratama Afbeelding 100 t/m 199: Grauf t/m Grol Afbeelding 200 t/m 299: Van Grol t/m Gubbels Afbeelding 300 t/m 399: Gubbels t/m De Haan Afbeelding 400 t/m 499: De Haan t/m Hagen Afbeelding 500 t/m 599: Hagen t/m Hamers Afbeelding 600 t/m 650: Hamers t/m Hanssens

    • Afbeelding 001 t/m 099: Hanzon t/m Hartloper Afbeelding 100 t/m 199: Hartman t/m Havinga Afbeelding 200 t/m 299: Havinga t/m Heim Afbeelding 300 t/m 399: Heimbach t/m Hendrikx Afbeelding 400 t/m 499: Hendrikx t/m Herrmann Afbeelding 500 t/m 599: Herrmann t/m Van der Heijden Afbeelding 600 t/m 655: Van der Heijden t/m Van Hezik

    • Afbeelding 001 t/m 099: Hiang t/m Hoeke Afbeelding 100 t/m 199: Hoeke t/m Hofland Afbeelding 200 t/m 299: Hofland t/m Holtz Afbeelding 300 t/m 399: Holtzapffel t/m Hoorn Afbeelding 400 t/m 499: Van Hoorn t/m Houwent Post Afbeelding 500 t/m 599: Houwer t/m Hundling

    • Afbeelding 001 t/m 099: Hündling t/m Insulani Afbeelding 100 t/m 199: Van Interson t/m De Jager Afbeelding 200 t/m 299: De Jager t/m Jansen Afbeelding 300 t/m 399: Jansen t/m Jelesse Afbeelding 400 t/m 499: Jellema t/m De Jong Afbeelding 500 t/m 599: De Jong t/m Josteim Afbeelding 600 t/m 638: Joustra t/m Jüttner

    • Afbeelding 001 t/m 099: Van der Kaaden t/m Kaminski Afbeelding 100 t/m 199: Kammeijer t/m Kastanja Afbeelding 200 t/m 299: Kasteel t/m Kepel Afbeelding 300 t/m 399: Kepel t/m Keijzer Afbeelding 400 t/m 499: Keijzer t/m Van Kleef Afbeelding 500 t/m 573: Van Kleef t/m Van der Klits

    • Afbeelding 001 t/m 099: Klobbie t/m Knottnerus Afbeelding 100 t/m 199: Knottnerus t/m De Kok Afbeelding 200 t/m 299: De Kok t/m Koopmans Stadnitski Afbeelding 300 t/m 399: Koorn t/m Koster Afbeelding 400 t/m 435: Koster t/m Koijmans

    • Afbeelding 001 t/m 099: Krusche t/m Kuipers Afbeelding 100 t/m 199: Kuipers t/m Laceulle Afbeelding 200 t/m 299: Laceulle t/m Lamping Afbeelding 300 t/m 399: Lamster t/m Lanzing Afbeelding 400 t/m 499: Lanzing t/m Lauterbach Afbeelding 500 t/m 599: Lauterbach t/m Leeuwe Afbeelding 600 t/m 619: Leeuwe t/m Van Leeuwen

    • Afbeelding 001 t/m 099: Van Leeuwen t/m Van Lennep Afbeelding 100 t/m 199: Van Lennep t/m Li Afbeelding 200 t/m 299: Liang t/m Linck Afbeelding 300 t/m 399: Lincklaen Arriens t/m Lobo Afbeelding 400 t/m 499: Lobrij t/m Van Loon Afbeelding 500 t/m 599: Van Loon t/m Loijen Afbeelding 600 t/m 602: Loijen t/m Loze

    • Afbeelding 001 t/m 099: Lubach t/m Lutz Afbeelding 100 t/m 199: Von Lützow t/m Mackay Afbeelding 200 t/m 299: Mackenzie t/m De Man Afbeelding 300 t/m 399: De Man t/m Marcks Afbeelding 400 t/m 499: Marcks t/m Martis Afbeelding 500 t/m 599: Martono t/m Maijer Afbeelding 600 t/m 604: Maijer t/m Maijr

    • Afbeelding 001 t/m 099: Medema t/m Mendels Afbeelding 100 t/m 199: Mendes da Costa t/m Van der Meulen Afbeelding 200 t/m 299: Van der Meulen t/m Meijer Afbeelding 300 t/m 399: Meijer t/m Mink Afbeelding 400 t/m 499: De Mink t/m Molenaar Afbeelding 500 t/m 599: Molenaar t/m Moree Afbeelding 600 t/m 603: Morée t/m Morhaus

    • Afbeelding 001 t/m 099: Morin t/m Mulder Afbeelding 100 t/m 199: Mulder t/m Muller Kobold Afbeelding 200 t/m 299: Mully t/m Nanlohy Afbeelding 300 t/m 399: Nanning t/m Neijndorff Afbeelding 400 t/m 499: Neijndorff t/m Nix Afbeelding 500 t/m 599: Nix t/m Noija

    • Afbeelding 001 t/m 099: Noijen t/m Van den Oever Afbeelding 100 t/m 199: Van den Oever t/m Ooiman Afbeelding 200 t/m 299: Oomen t/m Ostreicher Afbeelding 300 t/m 399: Ot t/m Paardekooper Afbeelding 400 t/m 499: Paardt t/m Pasqua Afbeelding 500 t/m 589: Pasqua t/m Paijmans

    • Afbeelding 001 t/m 099: Pechler t/m Peppelaar Afbeelding 100 t/m 199: Pereira t/m Von der Pfordten Afbeelding 200 t/m 299: Pfoster t/m Pietersen Afbeelding 300 t/m 399: Pietersen t/m Van der Poel Afbeelding 400 t/m 499: Van der Poel t/m Van Poorenenbergen Afbeelding 500 t/m 599: Poortenaar t/m Potter Afbeelding 600 t/m 634: Pottger t/m Prawirodipoero

    • Afbeelding 001 t/m 099: Pré t/m Putirulan Afbeelding 100 t/m 199: Puts t/m Raat Afbeelding 200 t/m 299: Raat t/m Ravenswaay Afbeelding 300 t/m 399: Van Ravenswaay t/m Renaud Afbeelding 400 t/m 499: Renaud t/m Rhemrev Afbeelding 500 t/m 599: Rhemrev t/m Ritchi Afbeelding 600 t/m 613: Ritman t/m Van Rixtel

    • Afbeelding 001 t/m 099: Robbemond t/m Röhr Afbeelding 100 t/m 199: Rohrman t/m Van Roosenbeek Afbeelding 200 t/m 299: Van Roosenbeek t/m Van Rossum Afbeelding 300 t/m 399: Van Rossum t/m Ruhmann Afbeelding 400 t/m 499: Ruhwedel t/m Rijkschroef Afbeelding 500 t/m 599: Rijkschroeff t/m Salomons Afbeelding 600 t/m 625: Salomons t/m Samuel (Let op: inventarisnummer 39 bevat ook"Samuel"")."

    • Afbeelding 001 t/m 099: Samuel t/m Satijn Afbeelding 100 t/m 199: Saubari t/m Scheer Afbeelding 200 t/m 299: Scheer t/m Schlette Afbeelding 300 t/m 399: Schlette t/m Scholten Afbeelding 400 t/m 499: Scholten t/m Schramm Afbeelding 500 t/m 582: Schramm t/m Schükmann (Let op: inventarisnummer 38 bevat ook"Samuel"")."

    • Afbeelding 001 t/m 099: Schuld t/m Scheig Afbeelding 100 t/m 199: Schweitz t/m Sibbald Afbeelding 200 t/m 299: Sibernius Triss t/m Simon Afbeelding 300 t/m 399: Simon t/m Slikker Afbeelding 400 t/m 499: Slimming t/m Smit Afbeelding 500 t/m 599: Smit t/m Smits Afbeelding 600 t/m 650: Smits t/m Snijtsheuvel

    • Afbeelding 001 t/m 099: So t/m Soepeno Afbeelding 100 t/m 199: Soepirman t/m Somers Afbeelding 200 t/m 299: Sommer t/m Van der Spek Afbeelding 300 t/m 399: Van der Spek t/m Stam Afbeelding 400 t/m 499: Stam t/m Stehouwer Afbeelding 500 t/m 595: Steiginga t/m Van der Stoel

    • Afbeelding 001 t/m 099: Stoelman t/m Stumpf Afbeelding 100 t/m 199: Stumpf t/m Swensen Afbeelding 200 t/m 299: Swensen t/m Tan Afbeelding 300 t/m 399: Tan t/m Tenret Afbeelding 400 t/m 499: Van Tent t/m Thiele Afbeelding 500 t/m 599: Thielman t/m Van Tienen Afbeelding 600 t/m 617: Tiesel t/m Timmer

    • Afbeelding 001 t/m 099: Timmer t/m Van Toledo Afbeelding 100 t/m 199: Van Toledo t/m Tromp Afbeelding 200 t/m 299: Tronchet t/m Uffelie Afbeelding 300 t/m 399: Uffen t/m Varekamp Afbeelding 400 t/m 499: Varenkamp t/m Van der Vegt Afbeelding 500 t/m 580: Van der Vegte t/m Venink

    • Afbeelding 001 t/m 099: Van der Vennen t/m Verkaden Afbeelding 100 t/m 199: Verkerk t/m Versnel Afbeelding 200 t/m 299: Versteeg t/m Vink Afbeelding 300 t/m 399: Vink t/m Van der Vlis Afbeelding 400 t/m 499: Van der Vlist t/m Van Vollenhoven Afbeelding 500 t/m 599: Vollmer t/m De Vos Afbeelding 600 t/m 699: De Vos t/m De Vries Afbeelding 700 t/m 735: De Vries t/m Vrijvogel

    • Afbeelding 001 t/m 099: De Vulder van Noorden t/m Van der Wal Afbeelding 100 t/m 199: Van der Wal t/m Warnaar Afbeelding 200 t/m 299: Warnaar t/m Weeda Afbeelding 300 t/m 399: Weekhout t/m Wempe Afbeelding 400 t/m 499: Wempe t/m Westerhof Afbeelding 500 t/m 592: Westerhuis t/m Whijte

    • Afbeelding 001 t/m 099: Wichard t/m Willems Afbeelding 100 t/m 199: Willems t/m Winkelman Afbeelding 200 t/m 299: Winkels t/m Witte Afbeelding 300 t/m 399: De Witte t/m Van Woerden Afbeelding 400 t/m 499: Van Woerden t/m Van der Woude Afbeelding 500 t/m 543: Van der Woude t/m Wuthrich

    • Afbeelding 001 t/m 099: Yap t/m Van Zeijl Afbeelding 100 t/m 199: Zeijlmans van Emmichhoven t/m Van der Zwaan Afbeelding 200 t/m 272: Van der Zwaan t/m Van Zijtveld

  • Deze zijn niet meer van belang voor raadpleging vanwege digitalisering van de kaarten