Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

KNCB - Zoeken: knvb

3 Resultaten gevonden, klik op het tabblad om de resultaten te tonen.

2.19.125
J.A.A. Bervoets
Nationaal Archief, Den Haag
2010
cc0

Beschrijving van het archief

Naam archiefblok:

2.19.125
Auteur: J.A.A. Bervoets
Nationaal Archief, Den Haag
2010

CC0

Periode:

1883-1994

Omvang:

18.10 meter; 1175 inventarisnummers.

Taal van het archiefmateriaal:

Het merendeel der stukken is in het Nederlands.

Soort archiefmateriaal:

Normale handgeschreven en gedrukte documenten, foto’s en negatieven, CD’s met geschreven gegevens en beeldmateriaal, videobanden.

Archiefbewaarplaats:

Nationaal Archief, Den Haag

Samenvatting van de inhoud van het archief:

Het archief bevat gegevens over de organisatie en reglementering van cricketwedstrijden alsook over propaganda voor het cricketspel. Hierin zijn ook door de bond uitgegeven brochures en pamfletten opgenomen, de bijgehouden en gereconstrueerde resultaten van de door de bond of zijn verenigingen gehouden cricketwedstrijden en de bij de bond aangesloten cricketspelers (“wedstrijdstaten”) op papier. Deze gegevens zijn deels gecorrigeerd en statistisch en digitaal verwerkt. Een fotoverzameling is gedeeltelijk op papier, gedeeltelijk digitaal aanwezig. In het archief bevindt zich het volledig archief van de Nederlandse Damescricketbond.

Archiefvormers:

  • Koninklijke Nederlandse Cricketbond, 1883-
  • Nederlandse Dames Cricketbond, 1932-1985

Beschrijving van de series en archiefbestanddelen

    • Op de spreadsheets zijn gegevens verwerkt, die voor een deel handmatig zijn ingevoerd vanuit de geregistreerde gegevens, beschreven in hoofdstuk C2. De CD-’s zijn in enkele gevallen nader ontsloten door middel van inhoudsopgaven. De inhoud van de bestanden is beschreven voor zover deze op een standaardcomputer konden worden opgevraagd. Waar dit niet het geval is, zijn ze bij benadering beschreven. De sheets zijn alle opgemaakt met Micrsoft Excell. Zij kunnen worden opgeroepen via Windows verkenner. De plaatsing van bestanden op CD’s wordt mede bepaald door het feit dat eenmaal op CD-write geplaatste bestanden niet meer kunnen worden verwijderd of van naam kunnen worden veranderd. Als gevolg hiervan zijn er op verschillende plaatsen doublures ontstaan.

    • De foto’s op CD zijn elk van een afzonderlijke bestandsnaam voorzien, deels bestaande uit een letter- en cijfercode, deels bestaande uit eigennamen. Zij kunnen worden opgeroepen via Windows verkenner. De plaatsing van bestanden op CD’s wordt mede bepaald door het feit dat eenmaal op CD-write geplaatste bestanden niet meer kunnen worden verwijderd of van naam kunnen worden veranderd. Als gevolg hiervan zijn er op verschillende plaatsen doublures ontstaan. De CD-’s zijn in enkele gevallen nader ontsloten door middel van inhoudsopgaven in een bijlage achterin. Bij de beschrijvingen op de hoofdlijst wordt in dat geval aangegeven dat er een nadere inhoudsopgave is gemaakt. In de bijlage is de inhoud van de bestanden beschreven voor zover dit op een standaardcomputer kan worden opgevraagd. Waar dit niet het geval is, zijn ze op deze lijsten bij benadering beschreven..

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <a> <em> <strong> <br> <abbr> <span>
  • Zet HTML-elementen in hoofdletters om naar kleine letters.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in