Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Zoeken

Velden doorzoeken

Alle thema's

 • KNVB fotoalbums

  De fotocollectie KNVB bestaat uit foto's van het Nederlands elftal over de periode 1894-1946. De foto's zijn afkomstig uit door de KNVB samengestelde fotoboeken waarin precies staat beschreven welke wedstrijd het is, wie er mee speelde en wat de uitslag was. Op de foto's zijn niet alleen wedstrijdbeelden te zien maar ook beelden van de uitstapjes in de diverse landen en de reis ernaar toe.

 • Juliana

  Juliana was een geliefde koningin met een geheel eigen stijl. Eigenzinnig en 'dicht bij de mensen'. De selectie uit de fotocollectie 'RVD Koninklijk Huis' laat bekende en minder bekende foto's zien uit de tijd dat Juliana prinsesje, kroonprinses, koningin en oud-vorstin, of anders gezegd, dochter, echtgenote, moeder en grootmoeder was.

 • Erik de Vries; televisiepionier van het eerste uur

  Televisie pionier Erik de Vries maak al in 1935 experimentele televisie voor Philips. In 1951, na een onderbreking van de experimenten door de Tweede Wereldoorlog, is het medium rijp voor heel Nederland en nemen de omroepen de televisie-uitzendingen van Philips over. Erik de Vries, grondlegger van de Nederlandse televisie treedt in dienst van de Nederlandse Televisie Stichting en wordt mentor van de eerste Nederlandse tv-regisseurs.

 • Willem van de Poll - Repatrianten 1946

  Na de capitulatie van Japan in 1945 arriveerde fotojournalist Willem van de Poll begin 1946 in Indonesië om daar reportages te maken. Eén daarvan was in opdracht van de Nederlandse Repatriëringsdienst en brengt de repatriëring van zo'n 3000 (Indische) Nederlanders in beeld, die per schip van Jakarta (Batavia) via Ataka in Egypte naar Nederland werden gebracht. In het Nationaal Archief worden vele, unieke foto's van Indonesië en Nederlands-Indië beheerd. De komende jaren zal hiervan een belangrijk deel in het kader van het project Beelden voor de Toekomst online beschikbaar komen. Deze selectie is een voorproefje van wat komen gaat en is nu ook (deels) te zien op de Tong Tong Fair 2010, van 19 tot en met 30 mei in Den Haag.

 • Foto's van Artis

  Bekijk een uitgebreide selectie foto's van dieren (en mensen) in Artis, Amsterdam

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in