Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

De Prins en de Pasja, 400 jaar Nederland-Turkije verlengd


Den Haag

De tentoonstelling in De Verdieping van Nederland is verlengd van 1 juli t/m 2 september.

Ter viering van de 400 jaar lange relatie tussen Nederland en Turkije is sinds afgelopen maart in De Verdieping van Nederland (Nationaal Archief) de tentoonstelling De Prins en de Pasja, 400 jaar Nederland–Turkije te zien. Wegens groot succes verlengt het Nationaal Archief de tentoonstelling van 1 juli tot en met 1 september 2012.

Nieuwe stukken tentoongesteld

De tentoonstelling wordt niet alleen verlengd, maar ook enigszins aangepast.
Van de Galatabrug is vanaf juli een andere foto te zien. Deze is meer van bovenaf opgenomen en toont een panorama van de stad Constantinopel. De foto is in 1890 gemaakt door de Franse fotostudio Sebah&Joaillier.
Daarnaast wordt een portret getoond van Turkhan Pasha (1846-1927), het hoofd van de Turkse delegatie bij de Vredesconferentie van 1899. Deze foto, gemaakt door de Haagse hoffotograaf Adolphe Zimmermans, is in verkleinde vorm gebruikt in het album dat de deelnemers aan de conferentie destijds als aandenken meekregen. Dit album is ook te zien op de tentoonstelling.

De Verdieping van Nederland

De Verdieping van Nederland bevindt zich in het verbindingsgebied tussen het Nationaal Archief en de Koninklijke Bibliotheek, Prins Willem-Alexanderhof 5, Den Haag. Direct naast Den Haag CS. Voor openingstijden en overige informatie, ga naar de website van De Verdieping van Nederland.

Redactioneel bericht: 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jacqueline van Walbeek (jacqueline.van.walbeek@nationaalarchief.nl of 070-3315404), afd. communicatie van het Nationaal Archief.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in