Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Top 5 Geschiedenisleraar 2017 bekend


Den Haag

Vijf toptalenten uit het middelbaar onderwijs zijn genomineerd voor de titel Geschiedenisleraar van het jaar 2017. Een prijs die dit jaar voor de vierde keer wordt uitgereikt door het Rijksmuseum, in samenwerking met de NTR en het Nationaal Archief. De kanshebbers zijn geselecteerd na een bezoek aan hun school door een vakjury onder leiding van Martine Gosselink, hoofd Geschiedenis van het Rijksmuseum. De winnaar van de titel Geschiedenisleraar 2017 wordt op 28 oktober in het Rijksmuseum bekendgemaakt.

De top 5

De zoektocht naar de beste geschiedenisleraar begon in maart van dit jaar. Leerlingen, directies en collega’s stuurden 250 formulieren in waarin ze een docent voordroegen. Leden van de vakjury, bestaande uit vooraanstaande historici en experts uit het onderwijsveld, bezochten na een zorgvuldige selectie vijftien docenten op school en woonden hun lessen bij. Ze spraken met collega’s, leerlingen en de voorgedragen docent. Na een uitgebreid beraad van de voltallige jury is nu de Top 5 bekend. Het zijn volgens de jury allen topkandidaten: zeer bevlogen docenten met uitzonderlijke kwaliteiten.

Juryvoorzitter Martine Gosselink: Ik ben onder de indruk van het niveau van de geschiedenislessen die deze leraren geven. Zij weten de leerlingen te raken door heden en verleden te verbinden, met spannende bronnen en didactisch sterke werkvormen. 

De vijf genomineerden zijn:

  • Michiel Broekema (Dr. Aletta Jacbos College, Hoogezand)
  • Joost van Oort (Sint Joris College, Eindhoven)
  • Tom de Kruif (Rijnlands Lyceum, Sassenheim)
  • Gerry Faber (Dalton Lyceum, Barendrecht)
  • Helene Kroon (Van Lodenstein College, Amersfoort)

 

Zie ook: https://www.rijksmuseum.nl/nl/geschiedenisleraar-2017

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in