Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Schrijf mee tijdens de VOC themaweek op Wikipedia


Den Haag

Eén van de bekendste Nederlandse handelsondernemingen was de Verenigde Oost-Indische Compagnie ofwel de VOC. In de week van 19  t/m 26 juni is de VOC het onderwerp van de Wikipedia themaweek.

Nationaal Archief

Het Nationaal Archief bewaart een belangrijk deel van het wereldwijd verspreide VOC-archief. Een groot aantal schatten uit dit archief is t/m 7 januari 2018 te zien in de tentoonstelling De Wereld van de VOC. Er zijn natuurlijk veel meer VOC-archiefschatten die via Wikipedia gedeeld kunnen worden met gebruikers over de hele wereld. Samen met Wikimedia Nederland organiseren we daarom een VOC themaweek om meer informatie en beelden over VOC (gerelateerde) onderwerpen in Wikipedia aan te vullen. 

Wikimedia Nederland

De Vereniging Wikimedia Nederland maakt deel uit van de wereldwijde Wikimedia-beweging en ondersteunt in Nederland vrijwilligers en organisaties om samen vrije kennis te verzamelen en te verspreiden. Het succes van de Wikimedia-projecten zoals Wikipedia danken we aan de vrijwilligers in de Community die met hun bewerkingen bijdragen. Het grootste project dat Wikimedia Nederland ondersteunt is de Nederlandse Wikipedia, maar Wikimedia Nederland werkt ook samen met partners om media toe te voegen op Wikimedia Commons.

Schrijf mee

Houd je van schrijven en ben je geïnteresseerd in de VOC, bezoek dan de Wikiprojectpagina. Nieuw op Wikipedia of weet je niet waar te beginnen? Geen probleem, op de projectpagina staat alle informatie die je nodig hebt om je deelname tot een succes te maken. 

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in