Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Schrijf mee over de VOC


Den Haag

Op zaterdag 10 juni organiseert het Nationaal Archief samen met Wikimedia Nederland een gratis Wikipedia-VOC-schrijfworkshop.

De Wereld van de VOC

Het Nationaal Archief bewaart een belangrijk deel van het wereldwijd verspreide VOC-archief. Een groot aantal schatten uit dit archief is t/m 7 januari 2018 te zien in de tentoonstelling De Wereld van de VOC. Er zijn natuurlijk veel meer VOC-archiefschatten die een publiek verdienen. Samen met Wikimedia Nederland organiseren we daarom een schrijfworkshop en een themaweek om meer informatie en beelden over VOC (gerelateerde) onderwerpen in Wikipedia aan te vullen. 

VOC-schrijfworkshop

In de schrijfworkshop van 10 juni staan de volgende thema’s centraal: kaarten en kaartenmakers en vrouwen en de VOC. Ter inspiratie krijgt u een rondleiding door de tentoonstelling. 

Bronnen

Medewerkers van het Nationaal Archief wijzen de weg naar interessante archieven, boeken, afbeeldingen, indexen en databases, die nog niet eerder zijn gebruikt op Wikipedia.   

Informatie 

Datum: zaterdag 10 juni

Plaats: Nationaal Archief, Willem-Alexanderhof 20, Den Haag, direct achter station Den Haag Centraal 

Programma

12.30-13:00 uur: Inloop

13.00-13:15 uur: Introductie Iedereen kan Wikipedia bewerken!

13.15-14.15 uur: Schrijven

14.15-14.30 uur: Pauze

14.30-15.00 uur: Rondleiding door De Wereld van de VOC

15.00-16.15 uur: Schrijven

Kosten: Gratis 

Aanmelden: Verplicht

Aanmelden voor de schrijfworkshop

  

Schrijfweek Nederland en de Wereld

In de week van 19 juni t/m 26 juni is de VOC het onderwerp van de Wikipedia themaweek. Onze VOC-archieven, UNESCO werelderfgoed sinds 2003, zijn een geweldige bron om te gebruiken tijdens de themaweek. 

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in