Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Het Nationaal Archief genomineerd voor International Design Award


Den Haag

In februari 2017 opende het Nationaal Archief de tentoonstelling De wereld van de VOC. Het ontwerp van de tentoonstelling De wereld van de VOC staat op de shortlist van de SBID International Design Awards 2017!

SBID Awards

De SBID Awards worden beschouwd als één van de meest prestigieuze prijzen op het gebied van interieur design van publieke ruimtes. Elke inschrijving wordt beoordeeld door een panel van toonaangevende experts. Gekeken wordt naar zowel de technische content als de esthetische creativiteit. 

De wereld van de VOC

De tentoonstelling De wereld van de VOC is ontworpen door Guus van Geffen.

In de tentoonstelling geeft in beelden met een bijpassende soundscape de bezoekers het idee zelf op reis te zijn. Geuren en geluiden begeleiden hen langs verschillende VOC-locaties in de Oost: Kaap de Goede Hoop, Midden-Oosten, Ceylon, India, Batavia/Indië, Japan, China en Formosa. De bezoeker wordt verrast met verschillende digitale presentaties en middelen, die een extra dimensie geven aan het tentoonstellingsbezoek.

Stemmen SBID Award

Wil jij ons helpen? Jouw stem kan het verschil maken. De stem van het publiek draagt voor 30% bij aan de kans om te winnen. Stemmen kan tot en met 25 augustus.

Klik hier om te stemmen voor De wereld van de VOC

Alvast bedankt!

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in